Retete culinare

Meniu: (pastă de jumări,supă de pui,pilaf de orez,langoş)

Meniu: (pastă de jumări,supă de pui,pilaf de orez,langoş)

1.Aperitiv-pastă de jumări:

-300 gr jumări date prin maşina de măcinat carne
-50 gr unt sau margarină
-4-5 ouă fierte tari şi date pe răzătoare
-2-3 linguriţe de muştar, piper, sare, după gust
-se mixează bine ingredientele şi se pune pasta puţin la rece

2.Supă de pui:

-punem la fiert tacâmurile de pui şi un piept mai mic împreună cu 2-3 morcovi, un pătrunjel şi sare
-când carnea şi morcovii sunt fierţi strecurăm supa şi putem pune tăiţei sau găluşte de gris

3.Pilaf de orez

-tăiem mărunt morcovii din supă şi curăţăm şi tăiem bucăţele carnea de pe oase, la fel şi pieptul
-punem orezul în strecurator şi-l spălăm puţin la jet de apă, apoi îl punem cu un pic de ulei şi-l călim puţin
-adăugăm zeama din supă şi punem la fiert
-adăugăm pe rând morcovii şi carnea
-potrivim de sare, piper, cury şi puţin şofran
-dacă vă place când îl serviţi puteţi pune deasupra pătrunjel verde tocat mărunt

4.Langoş:

-amestecăm într-un castron: 2 iaurturi simple (125 gr) +2 ouă întregi +un cub de drodie (pacheţel galben) muiat cu puţin lapte +puţină sare
-adăugăm 500 gr făină, amestecăm bine
-punem compoziţia într-o pungă mare (de plastic ca cele de 1 leu) şi punem cu pungă în frigider (nu strângeţi punga prea tare, îi trebuie loc să dospească)
-când vedem că a dospit (creşte cantitatea în pungă) rupem bucăţi pe care le întindem cu sucitoarea şi le prăjim în tigaia cu ulei
-se pot umple cu brânză sărată cu verdeaţă, cu brânză dulce, cu varză, cu cartofi sau dulceaţă
-avantajul este că puteţi coace doar câteva, puneţi punga înapoi în frigider şi coaceţi restul a doua zi

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago