Supă albă – delicioasă
-3 cartofi fierți în apă cu sare și tăiați bucățele
-1 ceapă mare tăiată bucățele, fiartă puțin în apă cu sare +zahăr +oțet după gust, apoi scursă bine
-punem în castron cartofii, ceapa, 2 cutii mici de ton cu tot cu ulei,1 cutie de porumb (scursă)
-adăugăm sare, piper și zeamă de lămâie după gust și omogenizam bine, apoi punem la rece
-punem la fiert un piept de pui cu 1 morcov și vegeta
-strecurăm zeama, potrivim de sare și piper și combinăm cu smântână sau lapte, lăsăm să dea un clocot
-fierbem tăiței sau tăşcuţe, le scurgem și le punem în zeamă
-tăiem bucățele pieptul de pui și morcovul fiert
-dăm pe răzătoarea fină un morcov, îl călim puțin în ulei
-adăugăm o cană de orez spălat și 2 căni de apă (zeamă de carne) și lăsăm la fiert
-potrivim de sare, piper, curry
-când orezul e fiert pe jumătate adăugăm carnea de pui și morcovul tăiat bucăți, amestecăm și punem cratița la cuptor
-când e gata serviți cu murătură
-1 pachet de foietaj,1 borcan de gem de prune, 2 plicuri cu zahăr praf vanilinat
-întindem puțin foaia (foietajul), tăiem pătrate, punem gem, și lipim colțurile pe diagonală
-punem pateurile în tavă la distanță pentru că ele cresc la copt
-le scoatem pe platou și le pudram fierbinți cu zahăr praf
Poftă Bună!
-un pachet de foi Boromir
Crema se prepară astfel:
-1l de lapte +300 gr zahăr +2 pliculeţe vanilie +4 linguri cu vârf de făină +7-8 ouă
-amestecăm gălbenuşurile cu 300 de gr zahăr şi zahărul vaniliat până se face spumos,
-adăugăm pe rând făină şi ½ lapte şi mixăm să fie ca un aluat de clătite
-1/2 lapte îl punem la fiert, punem compoziţia anterioară în el amestecând continuu şi-l fierbem până se face ca o mămăligă mai tare
-batem albuşurile (să fie o spumă tare)
-luăm crema de pe foc şi punem pe rând spuma, amestecând mereu (se amestecă de jos în sus)
-după ce încorporăm spuma punem crema caldă pe foaie
-foaia de sus o tăiaţi bucăţi cu un cuţit ascuţit şi o puneţi deasupra, apoi lăsăm la rece
-înainte de-a servi presăraţi cu zahăr praf
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Cremes nu am facut de mult! Si celelalte retete sunt super! Multumesc mult pentru idei!
Mulțumim Arci
Cartofii cu ton si pateurile cu gem imi fac cu ochiul :)