Retete culinare

Ciorbă de pui – Pastă de jumări – Pilaf cu pui și ciuperci – Tort cu cremă de brânză

Ciorbă de pui – Pastă de jumări – Pilaf cu pui și ciuperci – Tort cu cremă de brânză

1. Aperitiv: pastă de jumări

  • 250 gr jumări se macină ca o pastă,le punem în castron
  • adăugăm 2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea fină
  • potrivim de sare,piper și 2-3 lingurițe de muștar după gust
  • servim pe feliuțe de pâine prăjită sau proaspătă după preferințe

2.Ciorbă de pui

  • 1 piept de pui îl tăiem bucățele
  • 2 morcovi+1 pătrunjel+1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
  • 1 ceapă mică o tăiem mărunt
  • punem în oală puțin ulei și calim ceapa,zarzavatul și carnea apoi adăugăm apă și punem la fiert
  • potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen
  • când ingredientele sunt fierte dregem cu smântână frecată cu gălbenuș de ou
  • dacă vreți puteți adăuga și amestecul de verdeață care vă place

3. Pilaf   cu pui și ciuperci

  • 1 cutie de ciuperci tăiate (eu le tai mai mărunt decât în conservă)
  • 1 piept de pui mare tăiat bucățele sau fâşiuţe
  • 1 cană de orez spălat
  • 1 ceapă mică se taie bucățele se pune la călit în puțin ulei,adăugăm ciupercile și carnea și le călim puțin împreună
  • adăugăm cana de orez,condimente (sare, piper, turmeric, praf de lemon gras,) și 2 căni de apă
  • punem cratița în cuptor și o lăsăm să fiarbă până este gata

4. Tort cu cremă de brânză (Maria):

  • blat: 6 albuse de ou bătute cu 6 linguri de zahăr+6 galbenuse+6 linguri de făină (sau 7 dacă se cere)+1/2 praf de copt stins = se pune la copt în tavă unsă și tapetată,se lasă să se răcească și se taie în două părți
  • crema:1/2 kg brânză de vacă+200 gr unt+250 gr zahăr praf+zeamă de la ½ lămâie+coajă rasă de la 1 lămâie = se mixează bine
  • se umple tortul cu crema de brânză și se ornează cu frișcă
    • Poftă Bună!

     Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago