Retete culinare

Meniu: (roșii umplute cu vinete, supă cremă de broccoli, mămăligă cu legume la cuptor, chec)

Meniu: (roșii umplute cu vinete, supă cremă de broccoli, mămăligă cu legume la cuptor, chec)

1.Aperitiv: roșii umplute cu vinete

-preparăm salata de vinete, fără maioneză: vinetele tocate fin, ceapă dată pe răzătoarea fină și scursă, 1-2 lingurițe de lămâie, piper, sare și ulei turnat încet ca la maioneză până se leagă

-roşiile le curățăm, le scobim și le lăsăm cu gura în jos să se scurgă

-eu tai mărunt miezul și-l amestec cu salata de vinete

-cu compoziția respectivă umplem roșiile, presăram deasupra brânză telemea sau cașcaval rase și dăm la rece

2.Supă cremă de broccoli:

-o căpățână de broccoli, o curățăm, o desfacem și punem bucheţelele la fiert în apă cu sare

-adăugăm în apă 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 păstârnac și 2 cartofi tăiate bucăţi

-când legumele sunt fierte le blenduim să devină că o pastă

-punem peste pastă în oală, apă în care au fiert legumele, punem la fiert

-potrivim de sare, piper, coriandru praf, chimen praf, mărar tăiat fff fin (sau pătrunjel ) și lăsăm să clocotească

-dregem cu smântână și servim așa sau cu crutoane

3. Mămăligă cu legume la cuptor

-curăţăm 2 dovlecei și o vânată, le tăiem felii, le sărăm și le lăsăm să stea puțin, apoi le scurgem

-prajim separat în ulei pe o parte și pe alta feliile de dovleac și vinete

-facem o mămăligă potrivită

-punem în tavă hârtie pergament și întindem mămăliga ca și cum ar fi o foaie (grosime cam un deget)

-dam pe răzătoare 200 gr brânză telemea și cam 100 gr caşcaval

-peste mămăligă punem un strat de dovlecei deasupra presăram brânză apoi vinetele și presăram puțină brânză

-amestecam cașcavalul cu 2 linguri de smântână și-l punem deasupra și dăm la cuptor

4. Chec:

-1 ou +90 ml ulei (sau 200 gr unt topit) +250 ml lapte +175 gr zahăr tos+1 plic zahăr vaniliat+2 linguri cacao +1 plic praf de copt +250 gr făină=amestecăm bine

-adăugăm 100 gr ciocolată de lapte tăiată mărunt

-punem în tava tapetată la copt

-se taie rece

-puteti pune o glazură de ciocolată deasupra sau zahăr praf

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago