-2 dovlecei foarte cruzi se curată, se dau pe răzătoarea fină, se amestecă cu puțină sare și se lasă să stea puțin
-pregătim câteva linguri de maioneză cu cartof
-în castron punem dovlecelul (stors), usturoi (dat pe răzătoarea fină), mărar (tăiat fff fin), maioneză și 2-4 linguri de smântână și amestecăm bine
-potrivim de sare, piper (multicolor), praf de lemongrass și amestecăm bine apoi punem la rece
-morcovii, pătrunjelul, păstârnacul le dăm pe răzătoarea fină, le punem în oală cu puțin ulei și le călim, opțional puteți tăia și o ceapă mică
-adăugați toate legumele pe care le vreți: buchetele de conopidă, broccoli, mazăre boabe, păstăi de fasole verde, bucățele de dovlecel și de cartofi
-potriviți de sare, piper, chimen praf, curry, praf de lemongrass și coriandru, puțin ghimbir praf și puneți la fiert
-când legumele sunt aproape fierte adăugați amestecul de verdeață
-dregeți cu smântână sau iaurt mai gras
-curățăm 4-5 cartofi și-i tăiem numai în două
-pulpele le condimentam cu câteva ore chiar o zi mai repede
-punem pulpele în tavă, așezăm pe lângă ele jumătățile de cartofi, adăugăm crenguțe de cimbru și apă cât să le acopere și băgăm tava în cuptor
-când încep să se coacă să fiți atenți să întoarceți și carnea și cartofii să devină crocanți
-se servesc cu murătură sau salată de roșii și castraveți
–Blat: 7-8 albuşe bătute spumă cu 250 gr zahăr+100 gr nucă de cocos+100 gr mac+2 linguri făină=se face un blat care se pune la copt
-Crema: 8 gălbenușuri +300 gr zahăr +300 ml lapte +3 linguri făină=se fierb pe foc până se îngroașă. Se lasă la răcit apoi se amestecă cu 1 pachet de unt (sau Rama)
– se pune pe tavă blatul +crema +1 strat de biscuiți Picnic sau sfărâmicioşi + o glazura rece de ciocolată
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Mmm,imi lasa gura apa!Nu am mai facut pana acum salata de dovlecel crud!trebuie sa incerc si eu!
yummy :)
Mulțumim. Cred ca ma folosesc de retete si eu in weekend !
Prajitura aia trebuie sa o incerc si eu. Nu-i foarte greu de facut.
O sa incerc si eu salata si prajitura
Arci intotdeauna alegi retete rapide pt oameni lipsiti de chef(in materie de gatit, evident), asa ca mine.
Vreau sa incerc salata si daca ma loveste inspiratia, atunci si prajitura.
Arci, rețetele tale sunt întotdeauna super!