Retete culinare

Meniu: (salată crudă de dovlecei, pulpe de pui cu cartofi la cuptor, prăjitură cu biscuiți și mac)

Meniu: (salată crudă de dovlecei, pulpe de pui cu cartofi la cuptor, prăjitură cu biscuiți și mac)

1.Aperitiv: salată crudă de dovlecei

-2 dovlecei foarte cruzi se curată, se dau pe răzătoarea fină, se amestecă cu puțină sare și se lasă să stea puțin

-pregătim câteva linguri de maioneză cu cartof

-în castron punem dovlecelul (stors), usturoi (dat pe răzătoarea fină), mărar (tăiat fff fin), maioneză și 2-4 linguri de smântână și amestecăm bine

-potrivim de sare, piper (multicolor), praf de lemongrass și amestecăm bine apoi punem la rece

2.Ciorbă de legume:

-morcovii, pătrunjelul, păstârnacul le dăm pe răzătoarea fină, le punem în oală cu puțin ulei și le călim, opțional puteți tăia și o ceapă mică

-adăugați toate legumele pe care le vreți: buchetele de conopidă, broccoli, mazăre boabe, păstăi de fasole verde, bucățele de dovlecel și de cartofi

-potriviți de sare, piper, chimen praf, curry, praf de lemongrass și coriandru, puțin ghimbir praf și puneți la fiert

-când legumele sunt aproape fierte adăugați amestecul de verdeață

-dregeți cu smântână sau iaurt mai gras

3.Pulpe de pui cu cartofi la cuptor:

-curățăm 4-5 cartofi și-i tăiem numai în două

-pulpele le condimentam cu câteva ore chiar o zi mai repede

-punem pulpele în tavă, așezăm pe lângă ele jumătățile de cartofi, adăugăm crenguțe de cimbru și apă cât să le acopere și băgăm tava în cuptor

-când încep să se coacă să fiți atenți să întoarceți și carnea și cartofii să devină crocanți

-se servesc cu murătură sau salată de roșii și castraveți

4.Prăjitură cu biscuiți și mac:

Blat: 7-8 albuşe bătute spumă cu 250 gr zahăr+100 gr nucă de cocos+100 gr mac+2 linguri făină=se face un blat care se pune la copt

-Crema: 8 gălbenușuri +300 gr zahăr +300 ml lapte +3 linguri făină=se fierb pe foc până se îngroașă. Se lasă la răcit apoi se amestecă cu 1 pachet de unt (sau Rama)

– se pune pe tavă blatul +crema +1 strat de biscuiți Picnic sau sfărâmicioşi + o glazura rece de ciocolată

Poftă Bună!

Reţete culinare
Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago