Salată de dovlecel – ciorbă de pui
-2 dovlecei se taie bucăţi şi se fierb în apă cu sare împreună cu un cartof
-se lasă să se scurgă apoi se mixează
-adăugăm sare, piper după gust, mărar tăiat ff fin, 1 căţel de usturoi dat pe răzătoarea fină şi 3-4 linguri de maioneză
-pasta o punem în caserolă la rece
-se poate servi şi pe felii de pâine prăjită
-fierbem carnea de pui în apă cu puţină sare
-într-o oală punem 2-3 morcovi daţi pe răzătoarea fină, îi călim cu foarte puţin ulei şi punem să fiarbă cu apă de pe carne strecurată
-carnea de pui o curăţăm de pe oase, o tăiem bucăţele şi o punem în oală
-potrivim de sare, piper, curry, puţin praf de chimen
-când ingredientele sunt fierte dregem ciorba cu smântână frecată cu gălbenuş de ou
-fierbem o mămăligă potrivită
-punem în tavă hârtie pergament şi întindem mămăliga ca o foaie de grosime cam de 1 deget
-presăram deasupra caşcaval sau brânză telemea date pe răzătoare
-din loc în loc facem cu lingura o adâncitură în care spargem un ou
-albușul îl întindem puţin peste brânză şi băgăm la cuptor să se coacă
-hârtia pergament o ungeti cu puţin ulei
-din 500 gr făină +2 gălbenuşuri +160 gr untură (sau unt) şi smântână cât se cere- facem un aluat potrivit
-împărţim aluatul în 6 părţi
-fiecare parte se întinde cât se poate de subţire se unge cu untură topită, se presară cu făină, se rulează
-rulourile se lasă la rece ½-1 oră
– se taie fiecare rulou în 12 bucăţi
-se întinde fiecare bucată, se umple cu gem, nucă amestecată cu gem,
-se rulează ca o ţigară şi se pune în tavă la copt
-când le scoatem le trecem calde prin zahăr praf cu vanilie
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Un meniu delicios ne-ai pregătit astăzi, Arci! Îmi place mult mămăliguţa cu ochiuri, dar şi ciorba de pui este foarte bună. Am încercat şi eu reţeta de salată de dovlecel vara trecută şi chiar a fost bună! Nu am mai auzit până acum de Kenturi, însă cred că sunt bune. Mulţumim pentru reţete şi un weekend aşa cum ţi-l doreşti să ai! locco_smiley_46
Ce bunatati. Multumim Arci
Arci, multe rețete am luat de la tine, din aceste meniuri! Toate au fost super. Mulțumim pentru idei. Eu chiar le găsesc minunate!
Salata de dovlecel nu am mancat niciodata. O sa fac si eu sa vad cum este.
Arci este o maestră în ceea ce privește gătitul :D
Ce deliciu. De fiecare daca cand le citesc ma apuca poftele.
Ce bine ar fi sa le pregateasca altcineva. :)
Delicios