Recenzii carti

Meniu: (salată de roșii cu avocado, cartofi dulci umpluți, tiramisu la pahar)

Meniu: (salată de roșii cu avocado, cartofi dulci umpluți, tiramisu la pahar)

1.Aperitiv: salată de roșii cu avocado

-avocado trebuie să fie bine copt, îl curățăm îl tăiem mărunt (sau felii) și-l punem într-un bol

-adăugăm 1-2 roșii (dacă vreți le curățați de coajă) tăiate mărunt

– potrivim de sare, piper, adăugăm verdeață tăiată f mărunt, dacă vă place un pic de lămâie sau oțet

-servim rece eventual cu pâine prăjită

2.Ciorbă de conopidă:

-curățăm conopida, o desfacem buchetele, și o lăsăm în apă rece

-dăm pe răzătoarea fină 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel

-punem legumele în oală în puțin ulei, le călim puțin, adăugăm conopidă și apă și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, cury, praf de chimen și lemon grass, boia opțional

-când conopida e aproape gata adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Cartofi dulci umpluți:

-2 cartofi dulci mai mari îi spălăm bine (le lăsăm și coajă), le tăiem capetele, îi tăiem în două pe lung și-i punem în tavă pe hârtie pergament (cu partea tăiată în jos) la copt

-când s-au copt îi lăsăm puțin să stea apoi îi scobim, lăsând cam de un deget pe margine

-miezul de cartof îl amestecăm cu bucățele de cârnat (nu crud) fiert, bucățele de bacon, condimente, o ceapă tăiată ff mărunt, un pic de brânză rasă și 1-2 linguri smântână

-umplem jumătățile de cartof, le așezăm în tavă (cu umplutura în sus) pe hârtie pergament, presăram cu cașcaval sau brânză rasă și punem la cuptor

4.Tiramisu la pahar:

-putem folosi praful de cremă de la Dr Oekter (dacă vrem să facem mai puțin) preparat cum scrie pe cutie

-punem în cupe sau boluri un strat de pișcoturi  muiate în cafea (sau cacao)

-punem un strat de cremă, un strat de frișcă și presăram cu ciocolată rasă

-servim după câteva ore să fie rece

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago