Meniu: (salată de roșii cu avocado, cartofi dulci umpluți, tiramisu la pahar)
1.Aperitiv: salată de roșii cu avocado
-avocado trebuie să fie bine copt, îl curățăm îl tăiem mărunt (sau felii) și-l punem într-un bol
-adăugăm 1-2 roșii (dacă vreți le curățați de coajă) tăiate mărunt
– potrivim de sare, piper, adăugăm verdeață tăiată f mărunt, dacă vă place un pic de lămâie sau oțet
-servim rece eventual cu pâine prăjită
2.Ciorbă de conopidă:
-curățăm conopida, o desfacem buchetele, și o lăsăm în apă rece
-dăm pe răzătoarea fină 2 morcovi, 1 păstârnac, 1 pătrunjel
-punem legumele în oală în puțin ulei, le călim puțin, adăugăm conopidă și apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, cury, praf de chimen și lemon grass, boia opțional
-când conopida e aproape gata adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3.Cartofi dulci umpluți:
-2 cartofi dulci mai mari îi spălăm bine (le lăsăm și coajă), le tăiem capetele, îi tăiem în două pe lung și-i punem în tavă pe hârtie pergament (cu partea tăiată în jos) la copt
-când s-au copt îi lăsăm puțin să stea apoi îi scobim, lăsând cam de un deget pe margine
-miezul de cartof îl amestecăm cu bucățele de cârnat (nu crud) fiert, bucățele de bacon, condimente, o ceapă tăiată ff mărunt, un pic de brânză rasă și 1-2 linguri smântână
-umplem jumătățile de cartof, le așezăm în tavă (cu umplutura în sus) pe hârtie pergament, presăram cu cașcaval sau brânză rasă și punem la cuptor
4.Tiramisu la pahar:
-putem folosi praful de cremă de la Dr Oekter (dacă vrem să facem mai puțin) preparat cum scrie pe cutie
-punem în cupe sau boluri un strat de pișcoturi muiate în cafea (sau cacao)
-punem un strat de cremă, un strat de frișcă și presăram cu ciocolată rasă
-servim după câteva ore să fie rece
Poftă Bună!
Vreau cartofi dulci. Multumim pt retete , Arci !
Yummy 🙂
Vreau cartofi dulci,Tiramisu si ciorba de conopida!Yamyy
Cu drag!Cartofii dulci sunt foarte buni si copti si prajiti
Le voi incerca pe toate ! Mulțumesc !