Categories: Retete culinare

Meniul nr.50 (salata de ton, musaca de vinete,prajitura cu branza)

Meniul nr.50 (salată de ton, musaca de vinete,prajitură cu brânză)

1.Aperitiv: salata de ton

-1 cutie de ton mărunţit în ulei

-1/2 cană de orez, fiert în apă cu puţină vegeta

-1 cutie mică de porumb scurs de zeamă

-într-un bol punem orezul (scurs, dar încă cald) +tonul cu tot cu ulei +porumbul +zeamă de lămâie după gust, potrivim de sare şi piper, amestecăm bine, acoperim cu un capac şi lăsăm să stea să se pătrundă aromele

-dacă vă place puteţi tăia feliuţe subţiri câteva măsline

-se serveşte rece

2.Ciorbă de perişoare:

-curăţăm şi tăiem mărunt toate legumele care ne plac la ciorbă şi le punem la fiert cu mai multă apă

-potrivim de sare, piper, vegeta, praf de chimen, curry, boia (opţional)

-separat într-un bol amestecăm carnea tocată cu un ou, piper şi 1-2 linguriţe de făină

-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perisoarele şi lăsăm să fiarbă

-când ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de verdeaţă, mai lăsăm să dea câteva clocote şi dregem cu smântână

3.Musaca de vinete

-2-3 vinete mari le tăiem felii mai groase le sărăm şi le lăsăm să se scurgă puţin

-fierbem 2-3 cartofi, îi curăţăm

-1/2 carne de curcan măcinată o călim puţin cu o ceapă tăiată mărunt, punem puţină apă şi lăsăm să fiarbă potrivind de sare, piper, şi alte condimente care ne plac

-feliile de vinete le prăjim puţin în tigaie la foc rapid pe o parte şi pe altă şi le lăsăm să se scurgă

-într-o cratiţă tăiem cartofii felii, apoi punem un strat de vinete, un strat de carne până terminăm carnea şi vinetele, deasupra să fie vinete

-într-un bol amestecăm smântână cu 2-3 linguriţe de pastă de roşii sau 2-3 linguri de bulion şi o turnăm deasupra

-băgăm cratiţă la cuptor, când e gata, scoatem cratiţă, punem un capac şi lăsăm câteva minute să stea

4.Prăjitură cu brânză:

-blatul: se bate din 3 ouă întregi cu 250 gr zahăr, adăugăm 100 gr ulei,100 gr lapte, 1 linguriţă de bicarbonat stins şi 200 gr făină;se coace, se lasă să se răcească şi se taie în două părţi

-crema:250-300 gr brânză dulce se mixează bine cu 1 pachet de unt (sau margarină Ramă cub),1 ou, 200 gr zahăr, 2-3 pliculeţe zahăr vaniliat, stafide (le puteţi înmuia puţin în rom)

-se umple prăjitura

-când o tăiem bucăţi presăram pe ea zahăr pudră

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Arci, ciorba de perisoare si prajitura cu branza sunt printre preferatele mele. Ne-ai oferit din nou un meniu delicios.

  • Multumesc Arci pentru retete :) . Clar tu vrei sa ma tii in bucatarie :P iar eu ador camera aceasta locco_smiley_4

  • Waw! Super rețete, ca de obicei! Sper să încerc și eu prăjitura cu brânza. Pare super! Mulțumim încă o dată, Arci!

  • Chiar astazi am mancat ciorba de perisoare. :D Si am facut cu mama si sarmalute. :)
    Foarte frumoase retetele, felicitari! locco_smiley_10

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago