-1 cutie de ton mărunţit în ulei
-1/2 cană de orez, fiert în apă cu puţină vegeta
-1 cutie mică de porumb scurs de zeamă
-într-un bol punem orezul (scurs, dar încă cald) +tonul cu tot cu ulei +porumbul +zeamă de lămâie după gust, potrivim de sare şi piper, amestecăm bine, acoperim cu un capac şi lăsăm să stea să se pătrundă aromele
-dacă vă place puteţi tăia feliuţe subţiri câteva măsline
-se serveşte rece
-curăţăm şi tăiem mărunt toate legumele care ne plac la ciorbă şi le punem la fiert cu mai multă apă
-potrivim de sare, piper, vegeta, praf de chimen, curry, boia (opţional)
-separat într-un bol amestecăm carnea tocată cu un ou, piper şi 1-2 linguriţe de făină
-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perisoarele şi lăsăm să fiarbă
-când ciorba e aproape gata adăugăm amestecul de verdeaţă, mai lăsăm să dea câteva clocote şi dregem cu smântână
-2-3 vinete mari le tăiem felii mai groase le sărăm şi le lăsăm să se scurgă puţin
-fierbem 2-3 cartofi, îi curăţăm
-1/2 carne de curcan măcinată o călim puţin cu o ceapă tăiată mărunt, punem puţină apă şi lăsăm să fiarbă potrivind de sare, piper, şi alte condimente care ne plac
-feliile de vinete le prăjim puţin în tigaie la foc rapid pe o parte şi pe altă şi le lăsăm să se scurgă
-într-o cratiţă tăiem cartofii felii, apoi punem un strat de vinete, un strat de carne până terminăm carnea şi vinetele, deasupra să fie vinete
-într-un bol amestecăm smântână cu 2-3 linguriţe de pastă de roşii sau 2-3 linguri de bulion şi o turnăm deasupra
-băgăm cratiţă la cuptor, când e gata, scoatem cratiţă, punem un capac şi lăsăm câteva minute să stea
-blatul: se bate din 3 ouă întregi cu 250 gr zahăr, adăugăm 100 gr ulei,100 gr lapte, 1 linguriţă de bicarbonat stins şi 200 gr făină;se coace, se lasă să se răcească şi se taie în două părţi
-crema:250-300 gr brânză dulce se mixează bine cu 1 pachet de unt (sau margarină Ramă cub),1 ou, 200 gr zahăr, 2-3 pliculeţe zahăr vaniliat, stafide (le puteţi înmuia puţin în rom)
-se umple prăjitura
-când o tăiem bucăţi presăram pe ea zahăr pudră
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Mulțumim. Suna bine tareeeee
Vai, Arci! Totul suna foarte bine! locco_smiley_37
Ca de obicei desertul mă atrage :D
Arci, ciorba de perisoare si prajitura cu branza sunt printre preferatele mele. Ne-ai oferit din nou un meniu delicios.
Multumesc Arci pentru retete :) . Clar tu vrei sa ma tii in bucatarie :P iar eu ador camera aceasta locco_smiley_4
bune! locco_smiley_10
Waw! Super rețete, ca de obicei! Sper să încerc și eu prăjitura cu brânza. Pare super! Mulțumim încă o dată, Arci!
Chiar astazi am mancat ciorba de perisoare. :D Si am facut cu mama si sarmalute. :)
Foarte frumoase retetele, felicitari! locco_smiley_10