Meniul zilei nr. 15
1.Salată cu de toate
-zarzavatul fiert în supă şi carnea de pui (1-2 spate de pui) le tăiem mărunt şi le punem într-un castron
-1-2 cartofi (eu de obicei îi fierb în supă cu zarzavatul), o cutie de ciuperci toate tăiate mărunt
-un borcan de ţelină murată (scurs de zeamă) sau 2-3 castraveţi muraţi sau 1-2 gogoşari muraţi (după preferinţe) tăiate mărunt
-1 cutie de porumb (scurs de zeamă)
-se poate pune după preferinţă verdeaţă: pătrunjel sau mărar tocate mărunt
-se amestecă ingredientele şi fie amestecaţi cu maioneză (reţeta o ştiţi deja) fie cu un iaurt cremos sau smântână
2. Supă de pui
-folosiţi zeama în care au fiert legumele şi spatele de pui şi puteţi pune tăiţei sau găluşcuţe de gris după cum vă place
3. Perişoare cu sos (chiftele fierte)
-într-o cratiţă mai adâncă punem să fiarbă apă cu sare, piper, curry, un pic de chimen praf, un pic de coriandru, puţin oregano şi cimbru (eu v-am spus ce condimente folosesc, voi puneţi ce condimente vă plac) şi o ceapă tăiată foarte mărunt şi o lăsăm să fiarbă până se înmoaie ceapa
-1/2 kg carne de curcan măcinată (puteţi folosi şi vită, porc sau amestec) o amestecăm bine cu un ou, 2 linguri de făină, puţin piper şi sare
-când ceapa e moale formăm cu mâinile ude chiftele din amestecul de carne pe care le punem în cratiţă şi le lăsăm să fiarbă (apa se mai poate completa pe parcurs)
-pregătim într-o cană (sau bol) 1-2 linguri de făină amestecate cu 3-4 linguri de smântână şi diluăm amestecul cu apă fierbinte din cratiţă să nu facă cocoloaşe
-punem în cratiţă mărar tocat mărunt şi sosul din cană amestecând continuu să nu facă cocoloaşe
-lăsăm să dea 3-4 clocote, să se îngroaşe sosul (trebuie amestecat tot timpul)
-puteţi face ca şi garnitură cartofi piure, cartofi natur, orez fiert sau mămăligă
4. Pişcot cu cremă de brânză
-4 gălbenuşuri de ou se freacă cu 200 gr zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 1 linguriţă de bicarbonat stins
-cele 4 albuşuri se bat spumă cu 100 gr zahăr
-se amestecă cele 2 compoziţii şi se pune pe rând amestecând încet 250-300 gr de făină (să aibă consistenţa unui pişcot); punem în tavă (unsă şi tapetată cu făină) la copt
-când s-a răcit se taie blatul în 2 şi se pune crema
-Crema-700 gr brânză de vaci (dată prin maşina de tocat să fie mai fină) se mixează cu 200 gr unt, 200 gr zahăr praf, 1 zahăr vaniliat şi coajă de la o lămâîe
-crema se pune între cele 2 foi de pişcot, când o tăiem presărăm deasupra zahăr praf cu vanilie (se găseşte în plicuri de la dr Oekter)
-acum după preferinţe în crema de brânză puteţi pune stafide sau bucăţele mici de fructe confiate.
Poftă bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
yumyyyyyy
Arci ma dai pe spate, sunt la dieta, si merge meniul
multumesc
Ca de obicei mă tentează desertul :D
Salata ma tenteaza tare.Numai bunatati aveam aici yam!
Yumii! Brusc mi s-a făcut foame :)) Mulțumim pentru rețete! >:D<
Cred ca fiecare dintre noi se confruntă uneori cu dilema ”Ce să fac de mâncare astăzi?”, așadar, această rubrică e mai mult decât binevenită.
multumim Arci!numai bunatati,mai ales desertul,preferatul meu!
multumesc fetelor,intr-adevar asta e dilema cea mai mare asa ca ma bucur daca va sint de folos.
Perisoare cu sos nu am mancat, dar abia astept sa le incerc ! Piscotul il savurez in weekend ! Multumim pentru retete Arci, sunt minunate ! locco_smiley_37
Mulțumesc mult pentru acest meniu, Arci, gospodino! :)
Piscotul ala imi face cu ochiul. :-) Mersi, Arci!
in sfarsit, citesc si eu rubrica asta cu burtica plina :D eu astazi am facut niste bruschete cu rosii si busuioc, spaghete cu cuburi de carnita si clatite cu dulceata pe alese :) salata aceea suna interesant.. ca si piscoturile de altfel. parca parca m-ar batea gandul sa mai dau o raita prin bucatarie...
Bruschete n-am mai făcut nici eu de mult timp. E o idee faina, mai ales pentru seară. Iar clătite, DA! M-am hotărât acum. Le fac cu magiun de prune!