Meniul zilei nr. 6
1.Salată de legume cu carne
-folosim legumele fierte în supa şi carnea de pe oase; morcovii, păstârnacul, ţelina şi cartofii îi tăiem mărunt şi-i punem într-un castron.
-curăţăm carnea de pe oasele de curcan ( pui sau vită) o tăiem mărunt şi o adăugăm în castron
-adăugăm un borcan mic de ţelină murată (scursă de zeamă), o cutie de porumb (doar boabele fără zeamă), 1-2 linguriţe de muştar, piper, sare după gust şi maioneză.
-eu obişnuiesc să fierb 1-2 cartofi în supă, iar dacă am nevoie de mai mulţi îi fierb separat.
-în loc de castraveţi muraţi prefer ţelină murată (se găseşte la Kaufland), dar aici rămâne la latitudinea voastră
2. Supă de curcan (pui sau vită)
– se pune la fiert carnea (de obicei folosesc spate de pui sau curcan) cu legumele: morcovi, păstârnac, ţelină, 1-2 cartofi tăiaţi doar în 2 şi frunze de pătrunjel, ţelină
– în timp ce fierbe, luăm spumă şi eu pun câte puţină apă rece (face supa mai limpede) şi desigur o fierbem la foc mic
-după ce a fiert strecurăm zeama (legumele şi carnea le folosim la salată) şi punem fie tăiţei, fie facem găluşte de griş (eu le fierb separat şi abia apoi le pun în supă)
3. Şniţele din piept de curcan (pui)
-carnea o porţionez cu câteva ore înainte (chiar cu o zi), tai feliile aproximativ de ½ cm şi nu le bat
-pregătesc amestecul de condimente după preferinţă (sare, vegeta, piper, curry, chimen praf).
-fiecare felie o condimentez pe o parte şi o ung foarte subţire cu muştar pe cealaltă parte; le pun într-o caserolă (aşa că partea cu muştar să vină peste o parte cu condimente), pun capacul şi le pun în frigider
-când le preparăm le trecem prin făină, ou şi pesmet (sau făină de mălai) şi le coacem în tigaie (trebuie pus ulei cât să acopere carnea)
-ca şi garnitură faceţi ce va place, fie cartofi piure sau prăjiţi, fie un sote de legume sau un pilaf, după preferinţe
4. Langoş
-2 iaurturi simple de 125 gr +2 ouă întregi +un cub de drojdie mic (muiat cu puţină apă călduţă) +puţină sare +500 gr făină se amestecă bine
-punem compoziţia într-o pungă mare (plasă) de plastic şi o punem în frigider
-după ce aluatul creşte (el dospeşte acolo în pungă) rupem din el bucăţi din care întindem langosele şi le coacem
-le putem face simple, cu brînză şi mărar, cu caşcaval sau gem
-putem coace doar câte bucăţi dorim, restul de aluat îl punem cu pungă în frigider şi le putem coace în ziua următoare.
Poftă bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Ei...uite ca marinada cu mustar nu facusem. Ia sa incercam. :) Ce-mi place ca folosesti curry aproape de fiecare data. :)
Snitelele alea suna bestial!!! Na! Acum trebuie sa fac rost de curcan k doar nu stau eu sa mor de pofta!!
mara poti folosi orice carne la snitele,doar modul de preparare sa-l respecti,sint la fel de bune si din carne de pui sau porc
De snitele am si eu pofta! Mersi Arci!
monica imi place sa folosesc condimente si ierburi,imi place curry,praf de lemon grass,oregano,coriandri praf si ghimbir praf,praf de chimen,nucsoara praf, boabe de pimento,si-mi place sa-mi fac eu combinatiile pentru diferite mincaruri nu iau pliculete din comert