Meniul zilei nr. 15
Meniul zilei nr. 15
1.Salată cu de toate
-zarzavatul fiert în supă şi carnea de pui (1-2 spate de pui) le tăiem mărunt şi le punem într-un castron
-1-2 cartofi (eu de obicei îi fierb în supă cu zarzavatul), o cutie de ciuperci toate tăiate mărunt
-un borcan de ţelină murată (scurs de zeamă) sau 2-3 castraveţi muraţi sau 1-2 gogoşari muraţi (după preferinţe) tăiate mărunt
-1 cutie de porumb (scurs de zeamă)
-se poate pune după preferinţă verdeaţă: pătrunjel sau mărar tocate mărunt
-se amestecă ingredientele şi fie amestecaţi cu maioneză (reţeta o ştiţi deja) fie cu un iaurt cremos sau smântână
2. Supă de pui
-folosiţi zeama în care au fiert legumele şi spatele de pui şi puteţi pune tăiţei sau găluşcuţe de gris după cum vă place
3. Perişoare cu sos (chiftele fierte)
-într-o cratiţă mai adâncă punem să fiarbă apă cu sare, piper, curry, un pic de chimen praf, un pic de coriandru, puţin oregano şi cimbru (eu v-am spus ce condimente folosesc, voi puneţi ce condimente vă plac) şi o ceapă tăiată foarte mărunt şi o lăsăm să fiarbă până se înmoaie ceapa
-1/2 kg carne de curcan măcinată (puteţi folosi şi vită, porc sau amestec) o amestecăm bine cu un ou, 2 linguri de făină, puţin piper şi sare
-când ceapa e moale formăm cu mâinile ude chiftele din amestecul de carne pe care le punem în cratiţă şi le lăsăm să fiarbă (apa se mai poate completa pe parcurs)
-pregătim într-o cană (sau bol) 1-2 linguri de făină amestecate cu 3-4 linguri de smântână şi diluăm amestecul cu apă fierbinte din cratiţă să nu facă cocoloaşe
-punem în cratiţă mărar tocat mărunt şi sosul din cană amestecând continuu să nu facă cocoloaşe
-lăsăm să dea 3-4 clocote, să se îngroaşe sosul (trebuie amestecat tot timpul)
-puteţi face ca şi garnitură cartofi piure, cartofi natur, orez fiert sau mămăligă
4. Pişcot cu cremă de brânză
-4 gălbenuşuri de ou se freacă cu 200 gr zahăr, 100 ml ulei, 100 ml lapte, 1 linguriţă de bicarbonat stins
-cele 4 albuşuri se bat spumă cu 100 gr zahăr
-se amestecă cele 2 compoziţii şi se pune pe rând amestecând încet 250-300 gr de făină (să aibă consistenţa unui pişcot); punem în tavă (unsă şi tapetată cu făină) la copt
-când s-a răcit se taie blatul în 2 şi se pune crema
-Crema-700 gr brânză de vaci (dată prin maşina de tocat să fie mai fină) se mixează cu 200 gr unt, 200 gr zahăr praf, 1 zahăr vaniliat şi coajă de la o lămâîe
-crema se pune între cele 2 foi de pişcot, când o tăiem presărăm deasupra zahăr praf cu vanilie (se găseşte în plicuri de la dr Oekter)
-acum după preferinţe în crema de brânză puteţi pune stafide sau bucăţele mici de fructe confiate.
Poftă bună!
yumyyyyyy
Arci ma dai pe spate, sunt la dieta, si merge meniul
multumesc
Ca de obicei mă tentează desertul 😀
Salata ma tenteaza tare.Numai bunatati aveam aici yam!
Yumii! Brusc mi s-a făcut foame :)) Mulțumim pentru rețete! >:D<
Cred ca fiecare dintre noi se confruntă uneori cu dilema ”Ce să fac de mâncare astăzi?”, așadar, această rubrică e mai mult decât binevenită.
multumim Arci!numai bunatati,mai ales desertul,preferatul meu!
multumesc fetelor,intr-adevar asta e dilema cea mai mare asa ca ma bucur daca va sint de folos.
Perisoare cu sos nu am mancat, dar abia astept sa le incerc ! Piscotul il savurez in weekend ! Multumim pentru retete Arci, sunt minunate ! locco_smiley_37
Mulțumesc mult pentru acest meniu, Arci, gospodino! 🙂
Piscotul ala imi face cu ochiul. 🙂 Mersi, Arci!
in sfarsit, citesc si eu rubrica asta cu burtica plina 😀 eu astazi am facut niste bruschete cu rosii si busuioc, spaghete cu cuburi de carnita si clatite cu dulceata pe alese 🙂 salata aceea suna interesant.. ca si piscoturile de altfel. parca parca m-ar batea gandul sa mai dau o raita prin bucatarie…
Bruschete n-am mai făcut nici eu de mult timp. E o idee faina, mai ales pentru seară. Iar clătite, DA! M-am hotărât acum. Le fac cu magiun de prune!