-2-3 vinete coapte, le curățăm, le lăsăm să se scurgă, le tocăm și le punem într-un castron
-1 ceapă dată pe răzătoarea fină și scursă bine
-punem în castron peste vinete ceapa, potrivim de sare, piper, zeamă de lămâie
-adăugăm maioneză (cu cartof) omogenizam și punem la rece
-Tacâm de pui, morcov, ceapă, ardei, țelină rădăcină, pătrunjel rădăcină, ardei gras, tăiței, vegeta, piper. Se pune o oală cu apă la fiert, când fierbe se adaugă tacâmul și legumele. Se fierb la foc mic aproximativ 40 de minute. Se strecoară, morcovul fiert în supă se taie roadele și se adaugă o dată cu taițeii ( eu folosesc paste mărunte) și cu frunze de pătrunjel și leuștean. Se lasă câteva minute apoi se oprește focul și se acoperă.
-2 vinete mari (le lăsăm cu tot cu coajă, dar le spălăm bine) le tăiem în 2 pe lung, scoatem miezul astfel ca să rămână cam de 1 deget pe margine, le săram și le lăsăm cu scobitura în jos să se scurgă bine
-carnea și legumele rămase de la supă le tăiem mărunt
-1 ceapă mică și miezul de la vinete le tăiem mărunt, le călim cu puțin ulei, punem un pic de apă și lăsăm să fiarbă până scade apa
-luăm cratița de pe foc adăugăm legumele și carnea rămase de la supă,1-2 ouă crude și condimente după gust
-umplem vinetele cu compoziția, le punem în tavă, punem în tavă un pic de apă cu smântână sau roșii după preferințe și băgăm la cuptor
-când vinetele sunt aproape gata scoatem tavă și punem peste ele cașcaval ras, apoi lăsăm la cuptor până sunt gata
-dacă mai e nevoie de apă mai punem în tavă câte puțin
-curățăm pepenele, o felie o tăiem bucățele cât mai mici, restul îl blenduim
-punem în castron pepenele, 250 gr frișcă bătută și 200 gr smântână și mixam bine
-adăugăm zahăr după gust (preferabil zahăr praf), zahăr vanilinat, frunze de mentă tăiate fff mărunt și nucă de cocos
-mixam bine compoziția ca să se omogenizeze, punem în congelator, având grijă s-o mai amestecăm din când în când
-serviți cu sos caramel sau de ciocolată
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
multumim pentru retete. Chiar nu stiam ce sa fac mancare in weekend!!!
Arci, sugestiile tale sunt perfecte. Vinetele sunt placul meu, am experimentat in ambele combinatii si au iesit super. Restul preparatelor le las pentru tura urmatoare.
salata de vineteeee! abia astept sa ajung acasa sa fac si eu un castron!
Un meniu extrem de util :)