Supă cremă de cartofi deliciosă.
-coacem vinetele le curățăm, le tocăm, apoi le punem în castron
-amestecăm vinetele tocate cu sare, piper și zeamă de lămâie după gust și le lăsăm să stea puțin
-preparăm maioneza cu cartof
-amestecăm vinetele cu maioneză, punem compoziția în caserolă și-o dăm la rece
-dacă vreți puteți pune ceapă tăiată ff mărunt sau usturoi
-1 kg cartofi, 2 morcovi , 1 ceapă, păstârnac, țelină, mirodenii ( piper, busuioc, rozmarin ) și sare după gust, se fierb pentru 40-45 de minute.
-lăsăm doar o parte din zeamă pe care împreună cu legumele le pasăm bine.
-adăugăm 300 ml smântână 20 % grăsime pe care o încorporăm treptat.
-supă cremă de cartofi o servim cu crutoane.
-condimentăm aripile cu amestecul care ne place și le lăsăm să stea măcar 2 ore
-eu folosesc: sare +piper multicolor +curry +praf de ghimbir+praf de lemon gras +chili praf
-punem aripile în tavă +1 crenguță de cimbru +2 felii de măr +1 felie de lămâie
-adăugăm apă să le acopere și un păhărel de alcool: coniac, vodkă, gin, și punem tava în cuptor
-dacă vreți când sunt gata le scoateți din cuptor, turnați deasupra un mujdei de usturoi și acoperiți tava (n-o mai băgați la cuptor)
-serviți cu cartofi piure
-batem spumă 6 albușuri cu 200 gr zahăr, adăugăm gălbenușurile, un plic de zahăr vanilinat, 2 pachete de budincă de zmeură (praful),100 gr făină, un praf de copt = se face un pișcot care se coace la foc potrivit
-crema: 200 gr unt (sau Rama) se freacă spumă cu 4 galbenuse de ou (se pun pe rând câte unul), adăugăm 200 gr zahăr praf și 2 fiole esență de vanilie
-se taie piscotul în 2 se pune crema între foi și un pic de crema deasupra
-batem cele 4 albușuri pe abur cu 200 gr zahăr
-punem albusul peste prăjitură și radem ciocolată deasupra
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Ce de bunătăți! Am sursă de inspirație pentru meniul de weekend! Mulțumesc!
Mulțumim pt meniu.
Multumim pentru rețete
Ma bucur daca va plac.Incerc sa fie retete rapide si usoare sa aveti si timp sa cititi carti.
Ador rețetele tale ! Mă ajuta mult sa aleg un meniu delicios pentru weekend . Mulțumesc mult!
Vai, ce de bunătăți, mi ai facut asa pofta! Si eu am gatit, am facut mâncare de cartofi cu puo, chiftele si cozonac cu rahat. O sa incerc prăjitur ta, imi place!