Retete culinare

Ouă umplute, Supă cremă de pui, Șnițel de pui cu susan, Prăjitură cu miez negru

Ouă umplute, Supă cremă de pui, Șnițel de pui cu susan, Prăjitură cu miez negru

1.Aperitiv: ouă umplute

-10 ouă le fierbem tari, le curăţăm, le tăiem în două pe lung şi scoatem gălbenuşul.
-mixăm o pastă din cele 10 gălbenuşuri+1 pateu de ficat (porc, curcan, raţă, gâscă) +2 linguriţe de muştar+sare, piper+2-3 linguri de smântână (obişnuită sau vegetală);
– cu pasta astfel obţinută umplem jumătăţile de albuş;
– preparăm o maioneză (1 cartof fiert și zdrobit ca la piure+2 gălbenuşe de ou crude+ulei) și adăugăm smântâna (în funcţie de cât sos vrem), sare, piper;
-punem jumătăţile de ou cu umplutura în jos (în caserolă), turnăm deasupra sosul și dăm la rece.

2.Supă cremă de pui:

-punem la fiert un piept mic de pui + 2-3 morcovi+1 păstârnac +1 pătrunjel+1 țelină mică+2 cartofi;
-adăugăm sare și vegeta;
-când sunt fierte blenduim toate ingredientele și le punem într-o oală;
– turnăm zeama (în care au fiert) cât să avem consistența dorită, potrivim de sare, piper și mai dăm câteva clocote;
– putem presăra pătrunjel tăiat ff mărunt și dregem (opțional) cu smântână;
-servim simplă sau cu crutoane.

3.Șnițel de pui cu susan:

  • mie îmi place mușchiulețul de la pieptul de pui, dar puteți tăia și piept felii;
  • condimentăm carnea cu condimentele care ne plac, eu fac un amestec de: sare, piper, curry, lemon pepper, praf de ghimbir și puțină boia;
  • las carnea condimentată la rece cam 1 oră;
  • pregătesc: făina, ouăle bătute, pesmet (auriu) amestecat cu semințe de susan;
  • dăm bucățile de carne prin făină, ou, pesmet și le punem la prăjit în tigaia cu ulei;
  • le scoatem pe prosop de hârtie;
  • le putem servi cu cartofi piure sau nature.

4. Prăjitură cu miez negru:

-1/2kg făină+drojdie de 25 de bani (muiată) +2 linguri de zahăr+1/4 gr untură(sau margarină) +1 sau ½ pahar lapte+2 galbenușe de ou=se face un aluat, lăsăm să stea ½ oră;
-împărțim în 2 și facem 2 foi;
-umplutură: se freacă 9 gălbenușuri cu 12 linguri de zahăr+albușul bătut spumă+350 gr nucă măcinată (sau zdrobită)+1 vârf de cuțit de bicarbonat stins(sau praf de copt)+50 gr cacao;
-în tava unsă și tapetată punem prima foaie+umplutură +a 2-a foaie și punem la copt;
-când prăjitura e gata o tăiem rece și pudrăm cu zahăr praf.

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

4 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

5 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

5 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

o săptămână ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

o săptămână ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

2 săptămâni ago