Retete culinare

Pastă de jumări – Ciorbă de cartofi – Ficat de pui cu măr – Prăjitură

Pastă de jumări – Ciorbă de cartofi – Ficat de pui cu măr – Prăjitură cu fructe – Meniu

1. Aperitiv: pastă de jumări

-300 gr jumări măcinate le mixăm cu sare, piper și 1-2 lingurițe de muștar

-ungem feliuțe de pâine cu amestecul și servim

2. Ciorbă de cartofi

-2-3 cartofi mai mari îi curățăm și-i tăiem bucățele

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 pastarnac = se dau pe răzătoarea fină

-1 ceapă mică se curată și se taie mărunt

-punem în oală puțin ulei ceapă și zarzavatul, le călim puțin, adăugăm cartofii, apă și punem la fiert

-adăugăm sare, piper, curry, lemon gras, chimen praf, boia (opțional) și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm tarhon și pătrunjel mărunțit și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Ficat de pui cu măr

-1/2 kg ficat de pui, îl spălăm bine și-l lăsăm puțin în apă rece

-1 ceapă curățată și tăiată mărunt

-2 mere tăiate cubulețe

-în cratiță călim ceapa într-un pic de ulei, adăugăm ficatul și merele și puțină apă

-punem condimentele care ne plac (fără sare) și lăsăm la fiert  până e gata ficatul

-se servește cu cartofi piure

4. Prăjitură cu fructe

-într-o tavă se pun fructele tăiate în două sau felii cu 4 linguri de zahăr cu vârf +4 linguri de apă +1 zahăr vaniliat = se pun în cuptor 5 minute la foc mare apoi se scoate tava și se lasă acoperită 10 minute

-aluatul:1/2 pachet de unt (sau rama) se mixează spumă cu 125 gr zahăr, se adaugă 2 ouă întregi +125 gr făină+1 vârf de cuțit de sare+1 praf de copt = și se amestecă bine

-ungem o tavă bine cu unt (margarină), punem fructele și peste ele aluatul (aluatul nu trebuie să acopere de tot fructele) și punem la cuptor 45 minute

-cand e gata și rece o scoatem din tavă și o tăiem bucăți

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Fcat de pui cu mar nu am facut niciodata! Multumesc pentru meniu!

  • Mulțumim pe rețete. Pasta de jumări eu o fac cu ceapă și usturoi verde. Încercați sa vedeți cat de delicioasa este. O stiu de la soacra-mea.

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago