Pastă de jumări – Ciorbă de cartofi – Ficat de pui cu măr – Prăjitură
Pastă de jumări – Ciorbă de cartofi – Ficat de pui cu măr – Prăjitură cu fructe – Meniu
1. Aperitiv: pastă de jumări
-300 gr jumări măcinate le mixăm cu sare, piper și 1-2 lingurițe de muștar
-ungem feliuțe de pâine cu amestecul și servim
2. Ciorbă de cartofi
-2-3 cartofi mai mari îi curățăm și-i tăiem bucățele
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 pastarnac = se dau pe răzătoarea fină
-1 ceapă mică se curată și se taie mărunt
-punem în oală puțin ulei ceapă și zarzavatul, le călim puțin, adăugăm cartofii, apă și punem la fiert
-adăugăm sare, piper, curry, lemon gras, chimen praf, boia (opțional) și lăsăm să fiarbă
-când legumele sunt aproape fierte adăugăm tarhon și pătrunjel mărunțit și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt
3. Ficat de pui cu măr
-1/2 kg ficat de pui, îl spălăm bine și-l lăsăm puțin în apă rece
-1 ceapă curățată și tăiată mărunt
-2 mere tăiate cubulețe
-în cratiță călim ceapa într-un pic de ulei, adăugăm ficatul și merele și puțină apă
-punem condimentele care ne plac (fără sare) și lăsăm la fiert până e gata ficatul
-se servește cu cartofi piure
4. Prăjitură cu fructe
-într-o tavă se pun fructele tăiate în două sau felii cu 4 linguri de zahăr cu vârf +4 linguri de apă +1 zahăr vaniliat = se pun în cuptor 5 minute la foc mare apoi se scoate tava și se lasă acoperită 10 minute
-aluatul:1/2 pachet de unt (sau rama) se mixează spumă cu 125 gr zahăr, se adaugă 2 ouă întregi +125 gr făină+1 vârf de cuțit de sare+1 praf de copt = și se amestecă bine
-ungem o tavă bine cu unt (margarină), punem fructele și peste ele aluatul (aluatul nu trebuie să acopere de tot fructele) și punem la cuptor 45 minute
-cand e gata și rece o scoatem din tavă și o tăiem bucăți
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Fcat de pui cu mar nu am facut niciodata! Multumesc pentru meniu!
Mulțumim pe rețete. Pasta de jumări eu o fac cu ceapă și usturoi verde. Încercați sa vedeți cat de delicioasa este. O stiu de la soacra-mea.