Pastă de jumări - Ciorbă de cartofi

Pastă de jumări – Ciorbă de cartofi – Ficat de pui cu măr – Prăjitură cu fructe – Meniu

1. Aperitiv: pastă de jumări

-300 gr jumări măcinate le mixăm cu sare, piper și 1-2 lingurițe de muștar

-ungem feliuțe de pâine cu amestecul și servim

2. Ciorbă de cartofi

-2-3 cartofi mai mari îi curățăm și-i tăiem bucățele

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 pastarnac = se dau pe răzătoarea fină

-1 ceapă mică se curată și se taie mărunt

-punem în oală puțin ulei ceapă și zarzavatul, le călim puțin, adăugăm cartofii, apă și punem la fiert

-adăugăm sare, piper, curry, lemon gras, chimen praf, boia (opțional) și lăsăm să fiarbă

-când legumele sunt aproape fierte adăugăm tarhon și pătrunjel mărunțit și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână sau iaurt

3. Ficat de pui cu măr

-1/2 kg ficat de pui, îl spălăm bine și-l lăsăm puțin în apă rece

-1 ceapă curățată și tăiată mărunt

-2 mere tăiate cubulețe

-în cratiță călim ceapa într-un pic de ulei, adăugăm ficatul și merele și puțină apă

-punem condimentele care ne plac (fără sare) și lăsăm la fiert  până e gata ficatul

-se servește cu cartofi piure

4. Prăjitură cu fructe

-într-o tavă se pun fructele tăiate în două sau felii cu 4 linguri de zahăr cu vârf +4 linguri de apă +1 zahăr vaniliat = se pun în cuptor 5 minute la foc mare apoi se scoate tava și se lasă acoperită 10 minute

-aluatul:1/2 pachet de unt (sau rama) se mixează spumă cu 125 gr zahăr, se adaugă 2 ouă întregi +125 gr făină+1 vârf de cuțit de sare+1 praf de copt = și se amestecă bine

-ungem o tavă bine cu unt (margarină), punem fructele și peste ele aluatul (aluatul nu trebuie să acopere de tot fructele) și punem la cuptor 45 minute

-cand e gata și rece o scoatem din tavă și o tăiem bucăți

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

 

2 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.