Retete culinare

Pastă de jumări, Supă cremă de dovleac, Lipie umplută, Desert cu mere

Pastă de jumări, Supă cremă de dovleac, Lipie umplută, Desert cu mere

1.Aperitiv: pastă de jumări

-400 gr jumări date prin maşina de măcinat;
-3-4 ouă fierte tari şi tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare;
-punem într-un castron jumările, ouăle, 2-3 linguriţe de muştar, piper, sare și mixăm bine;
-servim pe feliuţe de pâine prăjită.

2. Supă cremă de dovleac

  • 1 dovleac (plăcintar) îl curăţăm şi-l tăiem bucăţi.
  • 1 ceapă medie, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 pătrunjel = curăţate şi tăiate bucăţi mai mari;
  • se pun toate ingredientele la fiert cu fire de pătrunjel şi leuştean, sare vegeta;
  • când legumele sunt fierte se lasă puţin să se răcească, apoi se mărunţesc în robot, până devin ca o pastă;
  • punem totul în oală şi turnăm din apa în care au fiert, până obținem consistența dorită;
  • potrivim de sare, piper, și alte condimente care vă plac (eu pun puțin curry, praf de ghimbir și tarhon), și mai dăm câteva clocote;
  • dacă vă place puteți drege cu smântână sau iaurt;
    -se poate servi cu crutoane.

3.Lipie umplută

  • umplutura: tăiem șuncă presată (sau bucăți de carne prăjită) +1 cutie de ciuperci tăiate mărunt+1 cutie de porumb + 150-200 gr brânză rasă=le amestecăm
  • pregătim un bol cu ou bătut și o pensulă
  • ungem cu ou o lipie, punem pe jumătate umplutură, acoperim cu cealaltă jumătate apăsând bine marginile
  • punem lipiile pe hârtie pergament în tavă
  • le ungem cu ou bătut și presăram semințe de susan, apoi le dăm la cuptor pentru câteva minte
  • se pot presăra și cu cașcaval ras
  • se pot servi simple sau cu un sos de maioneză sau cu murături
  • la umplutură puteți face ce combinație doriți.

4.Desert cu mere:

-4-5 mere curățate și răzuite (nu se storc) se amestecă după gust cu scorțișoară, zahăr vanilat;
-2-3 banane tăiate felii mai subţiri;
-2 pachete de biscuiți simpli;
-punem în bol biscuiți + un strat de mere + un rând de banane felii + un strat de mere;
-deasupra putem pune budincă de vanilie, frișcă sau ciocolată rasă;
– punem bolurile la rece 1-2 ore.

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago