Pastă de jumări, Supă cremă de dovleac, Lipie umplută, Desert cu mere
Pastă de jumări, Supă cremă de dovleac, Lipie umplută, Desert cu mere
1.Aperitiv: pastă de jumări
-400 gr jumări date prin maşina de măcinat;
-3-4 ouă fierte tari şi tăiate mărunt sau date pe răzătoarea mare;
-punem într-un castron jumările, ouăle, 2-3 linguriţe de muştar, piper, sare și mixăm bine;
-servim pe feliuţe de pâine prăjită.
2. Supă cremă de dovleac
- 1 dovleac (plăcintar) îl curăţăm şi-l tăiem bucăţi.
- 1 ceapă medie, 1 morcov, 1 păstârnac, 1 pătrunjel = curăţate şi tăiate bucăţi mai mari;
- se pun toate ingredientele la fiert cu fire de pătrunjel şi leuştean, sare vegeta;
- când legumele sunt fierte se lasă puţin să se răcească, apoi se mărunţesc în robot, până devin ca o pastă;
- punem totul în oală şi turnăm din apa în care au fiert, până obținem consistența dorită;
- potrivim de sare, piper, și alte condimente care vă plac (eu pun puțin curry, praf de ghimbir și tarhon), și mai dăm câteva clocote;
- dacă vă place puteți drege cu smântână sau iaurt;
-se poate servi cu crutoane.
3.Lipie umplută
- umplutura: tăiem șuncă presată (sau bucăți de carne prăjită) +1 cutie de ciuperci tăiate mărunt+1 cutie de porumb + 150-200 gr brânză rasă=le amestecăm
- pregătim un bol cu ou bătut și o pensulă
- ungem cu ou o lipie, punem pe jumătate umplutură, acoperim cu cealaltă jumătate apăsând bine marginile
- punem lipiile pe hârtie pergament în tavă
- le ungem cu ou bătut și presăram semințe de susan, apoi le dăm la cuptor pentru câteva minte
- se pot presăra și cu cașcaval ras
- se pot servi simple sau cu un sos de maioneză sau cu murături
- la umplutură puteți face ce combinație doriți.
4.Desert cu mere:
-4-5 mere curățate și răzuite (nu se storc) se amestecă după gust cu scorțișoară, zahăr vanilat;
-2-3 banane tăiate felii mai subţiri;
-2 pachete de biscuiți simpli;
-punem în bol biscuiți + un strat de mere + un rând de banane felii + un strat de mere;
-deasupra putem pune budincă de vanilie, frișcă sau ciocolată rasă;
– punem bolurile la rece 1-2 ore.