Retete culinare

Rețetă covridog – Supă cremă de spanac – Șnițel de vițel – Prăjitură (televizor)

Rețetă covridog – Supă cremă de spanac – Șnițel de vițel – Prăjitură (televizor)

1.Aperitiv: Rețetă covridog (Iliuţa)

  • aluatul îl facem din 500 g făină, 30 g drojdie proaspătă,  50 ml lapte, o linguriță zahăr  pentru maia, 200 ml apă călduță, 80 g unt topit, puţină sare și un ou.
  • îl frământăm 10 minute și îl lăsăm la crescut o oră.
  • trebuie să obținem un aluat moale și puțin elastic .
  • după ce a crescut îl împărțim în 12 bucăți.
  • fiecare bucată o rulăm și o înfășurăm pe crenvurști .
  • într-un vas cu apă punem fiecare covridog la fiert pentru 30 secunde.
  • ulterior îl punem într-o tavă termorezistentă pe hârtie de copt.
  • presărăm cu susan și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20-25 de minute.

2. Supă cremă de spanac (Iliuţa)

  • se spală și se curăţă frunzele de la un kg de spanac .
  • o ceapă medie tăiată cubulețe și 2 căței de usturoi răzuiți se sotează în puțin unt.
  • adăugăm sare și spanacul opărit pentru 2 minute în prealabil.
  • zeama în care am opărit spanacul și amestecul obținut le punem în blender pentru 1-2 minute la viteză mică.
  • 500 ml zeamă de la supa de legume se adaugă și lăsăm totul la foc mic pentru 3 minute după ce începe să fiarbă.
  • adăugăm 200 ml smântână  de minim 20% grăsime și o luăm de pe foc.
  • la final punem 2-3 ouă fierte tari tăiate cubulețe.
  • noi o servim cu crutoane aromate date prin usturoi.

3. Șnițel de vițel (Vero)

  • se bate bine carnea de vițel și se condimentează.
  • într-o farfurie se bat ouăle bine și se pune făină puțin câte puțin până se face un aluat mai gros un pic ca cel de clătite.
  • se trece carnea prin aluatul obținut și se pune în ulei încins.
  • eu am pus doar puțin ulei și le-am prăjit la foc mic pe ambele părți.
  • iese mai crocant decât în baie de ulei, dar nu e aşa uns.
  • am scos bucățile pe prosop de bucătărie
  • garnitura: cartofi piure,natur sau prăjiţi

4. Prăjitură (televizor):

  • 1/2 kg făină+1 pachet de margarină rama+gălbenușul de la 2ouă+250 gr zahăr+zeama de la o lămâie și 1praf de copt+se frământă cu câtă smântână cuprinde să fie un aluat potrivit
  • se împarte aluatul în 2,în jumătate se pune cacao
  • din fiecare  parte se fac două foi coapte pe dosul tăvii
  • se coace un pișcot simplu din  6 ouă+6 linguri de zahăr+6 linguri făină+puțin praf de copt

crema :1/4 lapte se pune la fiert

  • 1/4lapte rece se freacă cu 4-5 linguri de făină și 3-4 pliculețe de zahăr vaniliat
  • se toarnă compoziția în laptele care fierbe,se amestecă bine până se îngroașă,

  • apoi se lasă puțin să se răcească

  • se mixează 200 gr unt cu 300 gr zahăr pudră să fie ca o spumă,
  • amestecăm cele două compoziții

Glazură:

  • se amestecă 6 linguri de zahăr cu 3 linguri de cacao +1/2 pahar apă = se fierbe până se îngroașă,se ia de pe foc și se amestecă cu 25 gr margarină rama
  • prăjitura se montează așa; foaie albă+cremă+foaie maro+cremă+pișcot+cremă+foaie maro+cremă+foaie albă+glazură = apoi se dă la rece
  • dacă nu vreți glazură presărați deasupra zahăr praf când o serviți
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

7 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago