Rețetă covridog – Supă cremă de spanac – Șnițel de vițel – Prăjitură (televizor)
Rețetă covridog – Supă cremă de spanac – Șnițel de vițel – Prăjitură (televizor)
1.Aperitiv: Rețetă covridog (Iliuţa)
- aluatul îl facem din 500 g făină, 30 g drojdie proaspătă, 50 ml lapte, o linguriță zahăr pentru maia, 200 ml apă călduță, 80 g unt topit, puţină sare și un ou.
- îl frământăm 10 minute și îl lăsăm la crescut o oră.
- trebuie să obținem un aluat moale și puțin elastic .
- după ce a crescut îl împărțim în 12 bucăți.
- fiecare bucată o rulăm și o înfășurăm pe crenvurști .
- într-un vas cu apă punem fiecare covridog la fiert pentru 30 secunde.
- ulterior îl punem într-o tavă termorezistentă pe hârtie de copt.
- presărăm cu susan și îi dăm la cuptorul preîncălzit la 200 grade pentru 20-25 de minute.
2. Supă cremă de spanac (Iliuţa)
- se spală și se curăţă frunzele de la un kg de spanac .
- o ceapă medie tăiată cubulețe și 2 căței de usturoi răzuiți se sotează în puțin unt.
- adăugăm sare și spanacul opărit pentru 2 minute în prealabil.
- zeama în care am opărit spanacul și amestecul obținut le punem în blender pentru 1-2 minute la viteză mică.
- 500 ml zeamă de la supa de legume se adaugă și lăsăm totul la foc mic pentru 3 minute după ce începe să fiarbă.
- adăugăm 200 ml smântână de minim 20% grăsime și o luăm de pe foc.
- la final punem 2-3 ouă fierte tari tăiate cubulețe.
- noi o servim cu crutoane aromate date prin usturoi.
3. Șnițel de vițel (Vero)
- se bate bine carnea de vițel și se condimentează.
- într-o farfurie se bat ouăle bine și se pune făină puțin câte puțin până se face un aluat mai gros un pic ca cel de clătite.
- se trece carnea prin aluatul obținut și se pune în ulei încins.
- eu am pus doar puțin ulei și le-am prăjit la foc mic pe ambele părți.
- iese mai crocant decât în baie de ulei, dar nu e aşa uns.
- am scos bucățile pe prosop de bucătărie
- garnitura: cartofi piure,natur sau prăjiţi
4. Prăjitură (televizor):
- 1/2 kg făină+1 pachet de margarină rama+gălbenușul de la 2ouă+250 gr zahăr+zeama de la o lămâie și 1praf de copt+se frământă cu câtă smântână cuprinde să fie un aluat potrivit
- se împarte aluatul în 2,în jumătate se pune cacao
- din fiecare parte se fac două foi coapte pe dosul tăvii
- se coace un pișcot simplu din 6 ouă+6 linguri de zahăr+6 linguri făină+puțin praf de copt
crema :1/4 lapte se pune la fiert
- 1/4lapte rece se freacă cu 4-5 linguri de făină și 3-4 pliculețe de zahăr vaniliat
-
se toarnă compoziția în laptele care fierbe,se amestecă bine până se îngroașă,
-
apoi se lasă puțin să se răcească
- se mixează 200 gr unt cu 300 gr zahăr pudră să fie ca o spumă,
- amestecăm cele două compoziții
Glazură:
- se amestecă 6 linguri de zahăr cu 3 linguri de cacao +1/2 pahar apă = se fierbe până se îngroașă,se ia de pe foc și se amestecă cu 25 gr margarină rama
- prăjitura se montează așa; foaie albă+cremă+foaie maro+cremă+pișcot+cremă+foaie maro+cremă+foaie albă+glazură = apoi se dă la rece
- dacă nu vreți glazură presărați deasupra zahăr praf când o serviți
-
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Un meniu delicios! Mulțumesc!
Ce retete delicioase, deja mi-ati facut pofta. Multumesc fetelor. Acum ramane sa vad ce mi se potriveste.