Facem un aluat pufos din 500 gr făina, 400 gr iaurt gras, 2 ouă, 15 gr drojdie proaspătă, 50 gr unt topit, o linguriță zahăr pentru maia și sare după gust. Lăsăm aluatul 20 de minute la dospit, după care îl întindem până ajunge la grosimea de 7-10 mm. Pentru umplutură avem nevoie de 2 ardei kapia tocați cubulețe, 200 gr telemea de vaci rasă, 100 gr cașcaval ras, 100 gr ciuperci tocate feliuțe bine scurse,2 ouă bătute, piper și alte condimente după gust. Adăugăm și umplutura pe aluatul întins, o rulăm și o mai lăsăm pentru 10 minute la dospit. La final ungem rulada cu un gălbenuș de ou și o dăm la cuptor pentru 50 de minute.
250 gr carne de porc, 1 ceapă, un morcov, 1 roșie, un ardei, 2 cartofi, un pahar de orez, 2 ouă, un pahar bulion, foi de dafin, condimente/ piper și vegeta, sare de lămâie, verdeață.
Se călește ceapa morcovul rase în puțin ulei adăugând câte un strop de apă, până se colorează portocaliu, se pune aproximativ 2 litri de apă. Când fierbe se adaugă carnea tăiată cubulețe și 2/3 foi de dafin. Se fierbe 20 de minute la foc mediu cu roșia și ardeiul. Se adaugă cartofii tăiați cubulețe și bulionul. Peste 10 minute se adaugă orezul și condimentele. Într-un bol se bat bine ouăle cu puțină apă rece. Când sunt fierte toate se adaugă ouăle din bol , un vârf de linguriță sare de lămâie și verdeața( eu pun leuștean și mărar).
Folosesc același condiment pentru grătar ca la friptură la cuptor sau în tavă. O combinație de vegeta, sare, piper cât de mult și boia de ardei( dulce sau picantă- în funcție de preferință). Se condimentează ceafa, cotletul și pieptul de porc sau aripioarele și pieptul de pui. Se prăjesc la foc mic pe grătar sau la cuptor.
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Legături de sânge - Jo Nesbø - fragment Titlu: Legături de sânge Autor: Jo Nesbø Editura:…
Fără niciun regret - Mary Kubica - recenzie Titlu: Fără niciun regret Autor: Mary Kubica…
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
View Comments
Un meniu delicios! Mulțumesc pentru rețete!
Ce tentatie simpla dar de efect! Multumesc de ideea de meniu pentru weekend!