Retete culinare

Salată de zucchini, Ciorbă la ceaun, Lasagna cu spanac, Salată de fructe: pepene galben + zmeură

Salată de zucchini, Ciorbă la ceaun, Lasagna cu spanac, Salată de fructe: pepene galben + zmeură

1.Aperitiv: salată de zucchini:

-2 zucchinii îi spălăm bine (dacă vreți îi curățați de coajă) îi tăiem fideluţă, îi sărăm puțin și-i lăsăm să stea;
-1 legătură de mărar o tăiem fff mărunt,1-2 căței de usturoi dați pe răzătoarea fină;
-stoarcem zucchini, îi punem în castron, adăugăm usturoiul, maioneza (cu cartof), 3-4 linguri de smântână și amestecăm;
-potrivim de sare și piper și adăugăm mărarul, amestecăm și punem la rece.

2. Ciorbă la ceaun (Vero):

-se călește morcovul și ceapa adăugând treptat câte puţină apă cam 10 minute;
-se pune apa (cantitățile le stabiliți cum doriți, noi am făcut pentru 30 de persoane), iar când fierbe se adaugă cubulețe din cotlet de porc;
-se lasă să dea bine în clocot și adăugăm legumele tăiate mărunt: morcov, pătrunjel, păstârnac, conopidă, mazăre, cartofi;
-condimentăm după gust;
-când sunt fierte se adaugă o mână de tășcuțe sau orez și se mai lasă la fiert 5 min la foc mic;
-se adaugă leuștean și mărar și se oprește focul;
-separat pregătim gălbenuș de ou frecat cu smântână și apă rece, pe care le adăugăm după ce luăm oala de pe foc;
-acrim cu sare de lămâie sau helas și lăsăm 10 minute oala acoperită înainte să servim.

3. Lasagna cu spanac (Iliuţa):

-se fierb 500 g foi pentru lasagna;
-o ceapă medie și 4 căței de usturoi de sotează în puțin unt aromatizat;
-3 roșii tăiate cubulețe se adaugă peste ceapă și se lasă pentru 2-3 minute la foc mic până se omogenizează compoziția;
-adăugăm 300 g bulion, 100 ml vin alb, busuioc și puțină sare;
-se lasă la foc mic pentru 10 minute;
-500 g spanac se opărește pentru 2-3 minute;
-se lasă la răcit și se adaugă 250 g brânză ricotta;
-răzuim 200 g cașcaval;
-punem într-o tavă termorezistentă un rând de foi lasagna, deasupra spanacul cu brânză și ulterior sosul de roșii;
-punem următorul strat de foi peste care adăugăm doar cașcavalul;
-repetăm astfel până toate ingredientele sunt încorporate;
-la final punem cașcaval și lăsăm preparatul pentru 40-45 minute la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade.

4. Salată de fructe: pepene galben + zmeură

-1 pepene galben se curăță și se taie bucățele mici, se pune într-un castron și se stropește cu puțină lămâie;
-1/2 kg zmeură se pune în castron;
-adăugăm un pic de zahăr brun (după gust) + 2 pliculețe de zahăr vaniliat;
-amestecăm și punem la rece;
-puteți servi simplă, presărată cu cocos sau fulgi de ciocolată, cu frișcă sau înghețată.

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago