-2 zucchinii îi spălăm bine (dacă vreți îi curățați de coajă) îi tăiem fideluţă, îi sărăm puțin și-i lăsăm să stea;
-1 legătură de mărar o tăiem fff mărunt,1-2 căței de usturoi dați pe răzătoarea fină;
-stoarcem zucchini, îi punem în castron, adăugăm usturoiul, maioneza (cu cartof), 3-4 linguri de smântână și amestecăm;
-potrivim de sare și piper și adăugăm mărarul, amestecăm și punem la rece.
-se călește morcovul și ceapa adăugând treptat câte puţină apă cam 10 minute;
-se pune apa (cantitățile le stabiliți cum doriți, noi am făcut pentru 30 de persoane), iar când fierbe se adaugă cubulețe din cotlet de porc;
-se lasă să dea bine în clocot și adăugăm legumele tăiate mărunt: morcov, pătrunjel, păstârnac, conopidă, mazăre, cartofi;
-condimentăm după gust;
-când sunt fierte se adaugă o mână de tășcuțe sau orez și se mai lasă la fiert 5 min la foc mic;
-se adaugă leuștean și mărar și se oprește focul;
-separat pregătim gălbenuș de ou frecat cu smântână și apă rece, pe care le adăugăm după ce luăm oala de pe foc;
-acrim cu sare de lămâie sau helas și lăsăm 10 minute oala acoperită înainte să servim.
-se fierb 500 g foi pentru lasagna;
-o ceapă medie și 4 căței de usturoi de sotează în puțin unt aromatizat;
-3 roșii tăiate cubulețe se adaugă peste ceapă și se lasă pentru 2-3 minute la foc mic până se omogenizează compoziția;
-adăugăm 300 g bulion, 100 ml vin alb, busuioc și puțină sare;
-se lasă la foc mic pentru 10 minute;
-500 g spanac se opărește pentru 2-3 minute;
-se lasă la răcit și se adaugă 250 g brânză ricotta;
-răzuim 200 g cașcaval;
-punem într-o tavă termorezistentă un rând de foi lasagna, deasupra spanacul cu brânză și ulterior sosul de roșii;
-punem următorul strat de foi peste care adăugăm doar cașcavalul;
-repetăm astfel până toate ingredientele sunt încorporate;
-la final punem cașcaval și lăsăm preparatul pentru 40-45 minute la cuptorul preîncălzit la temperatura de 180 grade.
-1 pepene galben se curăță și se taie bucățele mici, se pune într-un castron și se stropește cu puțină lămâie;
-1/2 kg zmeură se pune în castron;
-adăugăm un pic de zahăr brun (după gust) + 2 pliculețe de zahăr vaniliat;
-amestecăm și punem la rece;
-puteți servi simplă, presărată cu cocos sau fulgi de ciocolată, cu frișcă sau înghețată.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…