Autori romani

Șapte Porți. Originile lui Jayden Wiker de Radu Octavian – Story Craft Publishing – recenzie

Șapte Porți. Originile lui Jayden Wiker de, Radu Octavian – Story Craft Publishing – recenzie

Șapte Porți. Originile lui Jayden Wiker

Autor: Radu Octavian

Editura: Story Craft Publishing

Data apariției: 2020

Număr de pagini: 245

   Editura Story Craft Publishing și-a ”deschis” porțile la finalul lunii septembrie, deci e o apariție nouă, dar promițătoare, pe piața cărții din România. Debutul a însemnat lansarea a două cărți, printre care și cea de față, a lui Radu Octavian, Șapte Porți. Originile lui Jayden Wiker. Editura se vrea a fi axată pe scriitori români și literatură română contemporană, astfel că vor fi multe nume noi și multe titluri interesante și pe viitor!

”Sunt cel ce a visat să creeze supraomul. Eroul care a acceptat călătoria și s-a întors cu elixirul. Tot ce am găsit este un mod eficient de a te sinucide pe interior.

Trebuie doar să te urci în vârful ego-ului tău… și să te arunci de-acolo.”

  Jayden Wiker este un puști de 22 de ani, fiul unei familii extrem de potente din punct de vedere financiar.  Astfel că își permite să locuiască singur și să își facă orice plăcere. Deși ar putea duce o existență lipsită de griji, ego-ul și aroganța de care dă dovadă Jayden sunt monumentale. Este un antisocial declarat, împotriva oricărei ființe vii, în afară de Olivia, iubita sa. Aceasta este o persoană și o personalitate total opusă. Dacă Jayden e sigur pe el, Olivia este supusă, dacă Jayden e arogant, Olivia e empatică, sociabilă, finuță, delicată și înconjurată de oameni. Deși nici ea nu e ferită de întâmplări nefericite. Dar încearcă să îl înțeleagă pe Jayden și să îl mențină pe linia de plutire.

”Olivia, zborul meu aici pe pământ are un singur sens: să creez supraomul.”

  Acesta este singurul scop ce-i bântuie mintea lui Jayden. Supraomul e mai mult decât o dorință, e un scop în sine, e toată viața sa. Și nu se va da în lături de la nimic pentru a-l crea sau pentru a deveni. Considerat a fi unul din cei mai inteligenți studenți, ego-ul său e alimentat și de ceilalți. Poate de asta și aroganța și ura sa față de oameni. Ceea ce efectiv te face să îl urăști. Din punctul meu de vedere, Jayden nu e o persoană plăcută.

”Oamenii ăștia murdari, urâți și ignoranți… Dezastrul este singurul lucru care rămâne în urma lor. Suferință doar de dragul suferinței.

Jayden… iar începi?

Vezi, Olivia? de asta vreau să aduc în lume secretul supraomului.”

  Jayden refuză să ajute, știe doar să critice. Și să facă orice pentru scopul său. Tocmai de aceea alege să renunțe la Olivia, care simte că îi stă în cale. Renunță la iubire și la singura persoană ce îl acceptă pentru visul său. Și nu ezită să apeleze chiar și la magie pentru a-și atinge scopul. Șapte porți este o carte care îi va aduce destul de multe probleme… Vorbim despre incantații, despre demoni, despre portaluri spre altă lume și spirite ciudate. Oare cine îl va ajuta și cine va fi contra sa?

  E destul de complicat să întrevezi parcursul lui Jayden, și adevărul e că Șapte porți sigur e doar primul volum dintr-o serie. Altfel nu mi-aș explica. La final, Jayden se schimbă, dar doar o idee. Sincer, cred că e printre puținele personaje principale care nu mi-au plăcut absolut deloc. Atitudinea lui arogantă și chestia asta cu superioritatea nu mi s-au părut ok deloc. Ca să reușești, întotdeauna ai nevoie de ceilalți. Singur e mult mai complicat. Iar treaba asta cu sinuciderea, gânduri negre și negăsitul locului în viață… să fim realiști! Puștii de 22 de ani, cu bani, nu prea au probleme de genul. Însă da, vorbim de ficțiune, de o carte, unde totul e posibil.

  Șapte porți e un fantasy destul de reușit, însă în acest volum ni se dezvăluie destul de puține. Sincer, sunt foarte curioasă să văd ce se mai întâmplă. Acțiunea m-a prins, deși Jayden nu a făcut-o. Mi-a plăcut ideea, deși pe alocuri mi s-a părut destul de expeditivă acțiunea, aș fi preferat ca autorul să mai zăbovească în acele pagini, avea mai multe de explicat.

Am văzut, Jayden. Am văzut cum arată lumea prin ochii tăi și ai mei. Ai dreptate. Omul modern distrus de tehnologie trăiește cu impresia că dacă va cuceri planeta, o să cucerească lumea. La fel cum speră că dacă va cuceri creierul, va cuceri în același timp mintea și spiritul. Însă totul este o iluzie cruntă. Omul modern nu va cuceri nimic, pentru că nu își cunoaște originile. Ca să te poți cuceri pe tine va trebui să cunoști originile acestei lumi.”

  Șapte porți este doar primul pas dintr-o serie fantasy care m-a acaparat. Ideea este bună, stilul este concis, acțiunea este uneori telegrafică (ceea ce nu e neapărat un lucru rău, nu plictisește), iar viitorul se poate spune că sună bine! Cum poate fi creat supraomul? Și ce treaba are cartea cu acest lucru? Cum poate un muritor să descopere un secret atât de mare? Sunt destul de multe întrebări, iar eu am parcurs abia primul capitol…

Carte disponibilă pe site-ul Story Craft Publishing

Recenzii cărți autori români

Gabriela Bratu

***Gabriela Bratu***Mămică de beagle, devoratoare de cărți, curioasă din fire. Sunt o tipă sociabilă, loială celor dragi, iubitoare de animale, dar și de oameni. Îmi place să cred că fiecare din noi are ceva frumos în interior. La fel, îmi place să cred că oricine poate să citească, trebuie doar să vrea! Poate că ingineria nu se pupă extraordinar cu literatura, dar cititul și scrisul sunt viața mea. Am răbdare, însă fără să mă calce cineva pe coadă. O dată ce sunt stârnită, chiar îmi pun ambiția să fac un lucru. Și mai ales, să-l fac bine!

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago