-într-un vas mixăm 4 ouă cu 25 g zahăr brun până când compoziția rezultată își dublează volumul;
-adăugăm 200 ml lapte, 120 g iaurt grecesc cu 10 % grăsime și 100 g unt topit;
-mixăm pentru 4-5 minute la viteză mare;
-în compoziția obținută astfel punem 350 g făină albă fără gluten sau 300 g fulgi de ovăz, un pliculeț de praf de copt, sare, piper și boia dulce;
-amestecăm cu o spatulă toate ingredientele;
-2 cepe verzi și un ardei gras tocate cubulețe, un morcov răzuit fin, boabe de mazăre fierte sau ciuperci din conservă le adăugăm peste compoziție;
-la final adăugăm 50 g cașcaval răzuit;
-într-o tavă de brioșe tapetată cu hârtie de copt punem compoziție, presăram cașcaval pe fiecare brioșă în parte urmând să le lăsăm pentru 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius.
-Sunt delicioase !
-într-o oală se pune aproximativ 3 l apă să fiarbă, se adaugă costiță afumată, o ceapă, un morcov ras, se fierb 15 minute, vegeta și piper după gust;
-între timp se spală 2 căpățâni de salată verde și se rup cât mai marunt( eu nu le tai cu cuțitul să nu se amărască) apoi le adăugăm în oală;
-într-o tavă punem puțin ulei, o ceapă tăiată mărunt, o călim și adăugăm 2 /3 linguri de făină, apoi punem o linguriță de boia;
-amestecăm bine și o punem peste zeama de salată;
-se mai fierbe la foc mic cam 10 min apoi spargem oua direct în oală;
-întregi, nebătute, eu pun cam 5 ouă la această cantitate;
-adăugăm verdeata-mărar sau leuștean, 100 ml lapte și mai fierbem 10 min la foc mic; la final punem 2 linguri de smântână grasă într-un bol și frecăm cu apă rece;
-oprim focul la ciorbă și adăugăm smântână și o lingură de oțet.
-4 pulpe de pui le condimentăm după gust, le ungem cu ulei de măsline, le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm pentru 30-35 minute la cuptor la 220 grade Celsius;
-în timp ce pulpele se rumenesc în cuptor pregătim sosul béchamel într-un vas încăpător cu capac;
-pentru a ne asigura că făina adăugată în sos nu se prăjește eu pun periodic puțin lapte;
-la final adăugăm 200 ml smântână de gătit, amestecăm bine totul;
-400 g ciuperci întregi din conservă sotate cu puțin unt și pulpele bine rumenite le punem în sos, adăugăm sare aromatizată, piper proaspăt măcinat, boia dulce, 5-6 căței de usturoi răzuiți, busuioc verde tocat mărunt și le lăsăm pentru 5-7 minute la foc mic;
-noi le servim cu turtă de mălai și salată de ardei copt.
-am avut rămase de la maioneză 4 albușuri la care am adăugat 3 ouă întregi;
-batem albușurile bine cu 250 gr zahăr, 100 ml apă fierbinte, 2 plicuri zahăr vanilinat, 1 praf de copt stins cu lămâie, adăugăm gălbenușurile şi o cană de făină;
-amestecăm încet, punem în tavă la copt cam 20 min la foc mic;
-pentru glazură am folosit ciocolată de la ouă kinder;
-am topit-o la microunde și am amestecat-o cu puțin lapte cald;
-când am scos din cuptor checul am pus deasupra crema de ciocolată și am lăsat la răcit înainte sa tai felii.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…