Brioșe aperitiv cu legume, Ciorbă de salată verde, Pulpe de pui cu ciuperci și usturoi
Brioșe aperitiv cu legume, Ciorbă de salată verde, Pulpe de pui cu ciuperci și usturoi în sos de smântână, Chec cu ciocolată
1.Aperitiv: Brioșe aperitiv cu legume (Iliuţa):
-într-un vas mixăm 4 ouă cu 25 g zahăr brun până când compoziția rezultată își dublează volumul;
-adăugăm 200 ml lapte, 120 g iaurt grecesc cu 10 % grăsime și 100 g unt topit;
-mixăm pentru 4-5 minute la viteză mare;
-în compoziția obținută astfel punem 350 g făină albă fără gluten sau 300 g fulgi de ovăz, un pliculeț de praf de copt, sare, piper și boia dulce;
-amestecăm cu o spatulă toate ingredientele;
-2 cepe verzi și un ardei gras tocate cubulețe, un morcov răzuit fin, boabe de mazăre fierte sau ciuperci din conservă le adăugăm peste compoziție;
-la final adăugăm 50 g cașcaval răzuit;
-într-o tavă de brioșe tapetată cu hârtie de copt punem compoziție, presăram cașcaval pe fiecare brioșă în parte urmând să le lăsăm pentru 15-20 minute în cuptorul preîncălzit la 220 grade Celsius.
-Sunt delicioase !
2. Ciorbă de salată verde (Vero):
-într-o oală se pune aproximativ 3 l apă să fiarbă, se adaugă costiță afumată, o ceapă, un morcov ras, se fierb 15 minute, vegeta și piper după gust;
-între timp se spală 2 căpățâni de salată verde și se rup cât mai marunt( eu nu le tai cu cuțitul să nu se amărască) apoi le adăugăm în oală;
-într-o tavă punem puțin ulei, o ceapă tăiată mărunt, o călim și adăugăm 2 /3 linguri de făină, apoi punem o linguriță de boia;
-amestecăm bine și o punem peste zeama de salată;
-se mai fierbe la foc mic cam 10 min apoi spargem oua direct în oală;
-întregi, nebătute, eu pun cam 5 ouă la această cantitate;
-adăugăm verdeata-mărar sau leuștean, 100 ml lapte și mai fierbem 10 min la foc mic; la final punem 2 linguri de smântână grasă într-un bol și frecăm cu apă rece;
-oprim focul la ciorbă și adăugăm smântână și o lingură de oțet.
3. Pulpe de pui cu ciuperci și usturoi în sos de smântână (Iliuţa):
-4 pulpe de pui le condimentăm după gust, le ungem cu ulei de măsline, le așezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și le lăsăm pentru 30-35 minute la cuptor la 220 grade Celsius;
-în timp ce pulpele se rumenesc în cuptor pregătim sosul béchamel într-un vas încăpător cu capac;
-pentru a ne asigura că făina adăugată în sos nu se prăjește eu pun periodic puțin lapte;
-la final adăugăm 200 ml smântână de gătit, amestecăm bine totul;
-400 g ciuperci întregi din conservă sotate cu puțin unt și pulpele bine rumenite le punem în sos, adăugăm sare aromatizată, piper proaspăt măcinat, boia dulce, 5-6 căței de usturoi răzuiți, busuioc verde tocat mărunt și le lăsăm pentru 5-7 minute la foc mic;
-noi le servim cu turtă de mălai și salată de ardei copt.
4. Chec cu ciocolată (Vero):
-am avut rămase de la maioneză 4 albușuri la care am adăugat 3 ouă întregi;
-batem albușurile bine cu 250 gr zahăr, 100 ml apă fierbinte, 2 plicuri zahăr vanilinat, 1 praf de copt stins cu lămâie, adăugăm gălbenușurile şi o cană de făină;
-amestecăm încet, punem în tavă la copt cam 20 min la foc mic;
-pentru glazură am folosit ciocolată de la ouă kinder;
-am topit-o la microunde și am amestecat-o cu puțin lapte cald;
-când am scos din cuptor checul am pus deasupra crema de ciocolată și am lăsat la răcit înainte sa tai felii.