Retete culinare

Bruschete – Ciorbă de perișoare – Chifteluțe în sos de roșii la cuptor – Cornulețe cu nucă

Bruschete – Ciorbă de perișoare – Chifteluțe în sos de roșii la cuptor – Cornulețe cu nucă

1. Aperitiv: Bruschete (Vero)

  • 3 roșii, 2 căței de usturoi, sare și piper
  • se toacă mărunt sau se dă prin blendăr roșiile, se pune sare și piper, se adaugă usturoiul pisat.
  • se servește cu pâine prăjită
  • eu am făcut din salată de roșii rămasă cu o zi înainte.
  • am adăugat usturoi și am mâncat cu pâine prăjită

2. Ciorbă de perișoare:

  • 250 gr carne măcinată (pui,curcan, porc) o amestecăm cu 1 ou, puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin
  • punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină,îi călim cu foarte puțin ulei, adăugăm apă, sare, piper și lăsăm să fiarbă
  • dacă vă place cu morcovii puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt
  • când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă
  • se poate servi simplă, cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt
  • 3.Chifteluțe în sos de roșii la cuptor (Iliuța)

  • pregătim pastă pentru chifteluțe din: 500 g carne de vită sau amestec, după preferințe, o ceapă medie tocată mărunt, 1 ou, 2 feliuțe de pâine integrală înmuiate în lapte, 4-5 căței de usturoi zdrobiți, o legătură de mărar tocat, sare, piper, boia de ardei dulce și busuioc tocat.
  • după ce modelăm chifteluțele în forma dorită, le punem într-o tavă pentru cuptor.
  • 3 roșii tocate, fără coajă, 3 ardei gras roșu tocat cubulețe și 100 g pastă de tomate se adaugă peste chifteluțe,
  • acoperim totul cu apă în care adăugăm sare, piper, boia dulce , busuioc și foi de dafin.
  • încălzim cuptorul la 180 grade și le lăsăm pentru  50-60 de minute

4.Cornulețe cu nucă (Vero)

  • pentru aluat 3 căni făină +1 cană zahăr +3 gălbenușuri +1 praf de copt frământat cu lapte sau smântâna.
  • crema se face din albușurile bătute cu o cană zahăr și adăugată 100 gr. nucă măcinată
  • umplem cornulețele cu cremă și le punem la copt
  • se dau calde prin zahăr praf vaniliat
    • Poftă Bună!

     Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

2 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

3 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

3 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

5 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

6 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

o săptămână ago