Retete culinare

Cașcaval pane – Ruladă (chec) de carne – Prăjitură cu fructe – Meniu

Cașcaval pane – Ruladă (chec) de carne – Prăjitură cu fructe – Meniu

   Cașcaval pane delicios.

1. Cașcaval pane

-200 gr cașcaval îl tăiem felii de grosimea unui deget

-dăm feliile prin ou +făină +ou +pesmet și le prăjim în ulei încins rapid pe ambele părți

-scoatem bucățile pe șervețele să se absoarbă  uleiul

-se servesc calde

2. Ciorbă de porc

-fierbem oasele de porc

-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină,

-punem legumele în oală, strecurăm zeama de pe carne și carnea curățată de pe oase și tăiată mai mărunt

-potrivim de sare, piper, curry, boia

-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3.Ruladă (chec) de carne

-1 kg de carne măcinată (pui, curcan, vită sau porc) se amestecă cu  2 cartofi dați pe răzătoarea fină (storși),1 legătură de mărar tăiată fff mărunt, 2-3 fire de ceapă verde tăiată mărunt, sare, piper, 3-4 ouă crude și pesmet (ca la chiftele)

-2-3 ouă le fierbem tari și le curățăm

-tavă (de chec) o ungem cu ulei și tapetam pereții cu pesmet

-punem o parte de amestec, așezăm ouăle întregi pe lungime pe mijlocul tăvii, punem a doua parte de carne

-ungem mâna cu ulei nivelam amestecul și apăsăm bine părțile laterale

-ungem cu puțin ulei și presăram pesmet deasupra și punem la copt

-se taie mai rece, nu fierbinte

-se poate servi cu cartofi, orez sau salată

4. Prăjitură cu fructe

-350 gr făină, 250 gr margarină, 4 gălbenușuri,100 gr zahăr pudră, 1/2 linguriță sare, coajă rasă de lămâie, 3-4 linguri smântână, un vârf de cuțit praf de copt stins, zahăr vanilinat

-margarina se freacă cu zahărul și puțină sare, adăugăm pe rând gălbenuşurile, amestecând după fiecare, smântână, coajă de lămâie, și praful de copt stins

-se adaugă făină, se amestecă fără să se frământe și se pune în tavă, unsă și tapetată, cu lingura un strat uniform

-se dă la cuptor la foc potrivit până se rumenește puțin

-se pun fructele tăiate felii sau întregi (căpșuni, cireșe, vișine fără sâmburi) și se mai dă 10-15 minute la foc mic

-pregătim spuma din: 4 albușuri bătute cu 200-280 gr zahăr tos și o lingură de zeamă de lămâie

-se pune spuma rapid peste prăjitură și se mai dă la cuptor cu ușa deschisă circa ½ oră

-se lasă în tavă să se răcească apoi se taie bucăți.

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

6 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago