Cașcaval pane – Ruladă (chec) de carne – Prăjitură cu fructe – Meniu
Cașcaval pane – Ruladă (chec) de carne – Prăjitură cu fructe – Meniu
Cașcaval pane delicios.
1. Cașcaval pane
-200 gr cașcaval îl tăiem felii de grosimea unui deget
-dăm feliile prin ou +făină +ou +pesmet și le prăjim în ulei încins rapid pe ambele părți
-scoatem bucățile pe șervețele să se absoarbă uleiul
-se servesc calde
2. Ciorbă de porc
-fierbem oasele de porc
-2 morcovi +1 pătrunjel +1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină,
-punem legumele în oală, strecurăm zeama de pe carne și carnea curățată de pe oase și tăiată mai mărunt
-potrivim de sare, piper, curry, boia
-când legumele sunt fierte adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3.Ruladă (chec) de carne
-1 kg de carne măcinată (pui, curcan, vită sau porc) se amestecă cu 2 cartofi dați pe răzătoarea fină (storși),1 legătură de mărar tăiată fff mărunt, 2-3 fire de ceapă verde tăiată mărunt, sare, piper, 3-4 ouă crude și pesmet (ca la chiftele)
-2-3 ouă le fierbem tari și le curățăm
-tavă (de chec) o ungem cu ulei și tapetam pereții cu pesmet
-punem o parte de amestec, așezăm ouăle întregi pe lungime pe mijlocul tăvii, punem a doua parte de carne
-ungem mâna cu ulei nivelam amestecul și apăsăm bine părțile laterale
-ungem cu puțin ulei și presăram pesmet deasupra și punem la copt
-se taie mai rece, nu fierbinte
-se poate servi cu cartofi, orez sau salată
4. Prăjitură cu fructe
-350 gr făină, 250 gr margarină, 4 gălbenușuri,100 gr zahăr pudră, 1/2 linguriță sare, coajă rasă de lămâie, 3-4 linguri smântână, un vârf de cuțit praf de copt stins, zahăr vanilinat
-margarina se freacă cu zahărul și puțină sare, adăugăm pe rând gălbenuşurile, amestecând după fiecare, smântână, coajă de lămâie, și praful de copt stins
-se adaugă făină, se amestecă fără să se frământe și se pune în tavă, unsă și tapetată, cu lingura un strat uniform
-se dă la cuptor la foc potrivit până se rumenește puțin
-se pun fructele tăiate felii sau întregi (căpșuni, cireșe, vișine fără sâmburi) și se mai dă 10-15 minute la foc mic
-pregătim spuma din: 4 albușuri bătute cu 200-280 gr zahăr tos și o lingură de zeamă de lămâie
-se pune spuma rapid peste prăjitură și se mai dă la cuptor cu ușa deschisă circa ½ oră
-se lasă în tavă să se răcească apoi se taie bucăți.
Poftă Bună!
Mulțumim pentru rețete, Arci
Un meniu minunat! Rulada mi se pare o excenentă idee pentru weekend.
Prăjitura e super!
Mulțumim pentru idei!
Cred ca fac si eu cascaval pane. Merci pentru retete!
Mulțumim pt rețete.
Ce meniuu 🙂