Retete culinare

Chifteluțe de ton – Ciorbă de rață – Plăcintă cu ceapă – Spumă de căpșuni

Chifteluțe de ton – Ciorbă de rață – Plăcintă cu ceapă – Spumă de căpșuni

1. Aperitiv: Chifteluțe de ton (Iliuţa)

  • 250 g ton măcinat, 100 g făină de ovăz, 2 ouă, sare după gust, piper măcinat și 4 căței de usturoi răzuiți.
  • Amestecăm toate ingredientele dându-le la final  formele dorite.
  • Se prăjesc în tigaie sau se dau la cuptorul încălzit la 180 grade  într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 20-25 minute.

2.Ciorbă de rață (Vero):

  • Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare.
  • Se pune câte un pic de apă.
  • Se taie mărunt 500 de gr. piept de rață și se pune în oală la fiert.
  • Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine , puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunt o mână de orez.
  • Când sunt fierte se adaugă pregătite în prealabil 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață- leuștean, pătrunjel, mărar..
  • Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
  • Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
  • Se condimentează după gust

3.Plăcintă cu ceapă.(Iliuţa)

  • 2 legături de ceapă verde se toacă mărunt și se sotează pentru 3-4 minute în puțin unt.–într-un vas amestecăm 6 ouă cu 150 ml iaurt, sare după gust și puțin piper alb.
  • Adăugăm 100 g cașcaval răzuit, ceapă sotată și 200 g făină de grâu.
  • Aluatul obținut se frământă pentru câteva minute.
  • Îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl dăm la cuptor la 180 grade pentru 40-45 de minute.
  • 4.Spumă de căpșuni

  • se bate  albușul de la 4 ouă cu 200 gr zahăr până e tare
  • 300 gr căpșuni se zdrobesc cu furculița și le adăugăm peste albuș
  • adăugăm 1-2 zahăr vaniliat, mixăm bine
  • punem în cupe la rece
  • Poftă Bună!

    Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

8 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

2 zile ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

5 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

6 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago