Chifteluțe de ton – Ciorbă de rață – Plăcintă cu ceapă – Spumă de căpșuni
1. Aperitiv: Chifteluțe de ton (Iliuţa)
- 250 g ton măcinat, 100 g făină de ovăz, 2 ouă, sare după gust, piper măcinat și 4 căței de usturoi răzuiți.
- Amestecăm toate ingredientele dându-le la final formele dorite.
- Se prăjesc în tigaie sau se dau la cuptorul încălzit la 180 grade într-o tavă tapetată cu hârtie de copt pentru 20-25 minute.
2.Ciorbă de rață (Vero):
- Se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare.
- Se pune câte un pic de apă.
- Se taie mărunt 500 de gr. piept de rață și se pune în oală la fiert.
- Eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine , puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunt o mână de orez.
- Când sunt fierte se adaugă pregătite în prealabil 2 ouă bătute cu puțină apă rece și verdeață- leuștean, pătrunjel, mărar..
- Pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul.
- Într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apă rece și o adaug în ciorbă.
- Se condimentează după gust
3.Plăcintă cu ceapă.(Iliuţa)
- 2 legături de ceapă verde se toacă mărunt și se sotează pentru 3-4 minute în puțin unt.—într-un vas amestecăm 6 ouă cu 150 ml iaurt, sare după gust și puțin piper alb.
- Adăugăm 100 g cașcaval răzuit, ceapă sotată și 200 g făină de grâu.
- Aluatul obținut se frământă pentru câteva minute.
- Îl punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt și îl dăm la cuptor la 180 grade pentru 40-45 de minute.
-
4.Spumă de căpșuni
- se bate albușul de la 4 ouă cu 200 gr zahăr până e tare
- 300 gr căpșuni se zdrobesc cu furculița și le adăugăm peste albuș
- adăugăm 1-2 zahăr vaniliat, mixăm bine
- punem în cupe la rece
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Mulțumesc pentru rețete! Weekend frumos!