-500 g cartofi fierți în coajă și puțină sare, îi tăiem cubulețe și îi punem într-un vas pentru salată;
-300 g conopidă murată o desfacem în bucăți cât mai mici, 2 gogoșari murați îi tăiem feliuțe și le adăugăm peste cartofi;
-facem maioneză din 3 ouă cu ulei de măsline și puțin muștar;
-adăugăm peste maioneză 100 g iaurt grecesc;
-amestecăm bine și le adăugăm peste celelalte ingrediente.
-se călesc o ceapă cu 2 morcovi dați prin răzătoare;
-se pune câte un pic de apă;
-se taie mărunt 500 de gr piept de rață și se pun în oală la fiert;
-eu adaug tocătură de ciorbă pusă la borcan de mine, puțin bulion, 3 foi de dafin, sare, piper, delicat, 3 cartofi tăiați mărunți o mână de orez;
-când sunt fierte se adaugă pregatit în prealabil 2 ouă bătute cu puţină apă rece si verdeață – leuștean, pătrunjel, mărar;
-pun un vârf de sare de lămâie apoi opresc focul;
-într-un bol pun puțină smântâna grasă amestecată cu apa rece și o adaug în ciorbă;
-se condimentează după gust.
-pregătim pasta pentru chifteluțe din : 500 g carne de vită sau amestec, după preferințe, o ceapă medie tocată mărunt, 1 ou, 2 feliuțe de pâine integrală înmuiate în lapte, 4-5 căței de usturoi zdrobiți, o legătură de mărar tocat, sare, piper, boia de ardei dulce și busuioc tocat;
-după ce modelăm chifteluțele în forma dorită, le punem într-o tavă tapetată cu hârtie de copt urmând să le coacem în cuptor pentru 30-35 minute la 180 grade;
-sosul îl pregătim astfel: o ceapă medie tocată mărunt o sotăm cu puțin unt pentru 1-2 minute, adăugăm 2 linguri muștar, 200 ml zeamă de supă și 150 ml smântână lichidă pentru gătit;
-amestecăm bine totul și le lăsăm pentru 2-3 minute la foc mic;
-presărăm sare și piper alb după gust;
-sosul obținut îl turnăm peste chifteluțe și le mai lăsăm pentru 3-4 minute;
-la final presărăm verdeață.
-2 portocale curățate și tăiate mărunt;
-2-3 banane tăiate feliuțe le stropim cu puțină lămâie (să nu se oxideze);
-căpșunile și zmeura congelate le presăram cu puțin zahăr și le lăsăm să se decongeleze în castron;
-când fructele sunt decongelate adăugăm în castron portocalele și bananele, potrivim de zahăr, adăugăm zahăr vaniliat și puțin coniac sau rom, amestecăm și punem la rece;
-se poate servi simplu, cu frișcă, iaurt sau toping de ciocolată sau caramel.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…