Retete culinare

Ciorbă de cartofi cu carne de viţel – Friptură de viţel cu cartofi noi – Desert de vară

Ciorbă de cartofi cu carne de viţel – Friptură de viţel cu cartofi noi – Desert de vară

1. Aperitiv: Bruschete (Vero)

  • 3 roșii, 2 căței de usturoi, sare și piper
  • se toacă mărunt sau se dă prin blendăr roșiile, se pune sare și piper, se adaugă usturoiul pisat.
  • se servește cu pâine prăjită
  • eu am făcut din salată de roșii rămasă cu o zi înainte.
  • am adăugat usturoi și am mâncat cu pâine prăjită

2.Ciorbă de cartofi cu carne de viţel:

  • 250 gr carne de viţel se taie bucăţele şi o punem la fiert în apă cu sare
  • când carnea e moale adăugăm: zarzavatul (morcov +pătrunjel+păstârnac) dat pe răzătoarea fină şi 4-5 cartofi tăiaţi bucăţele
  • adăugăm: sare, piper, praf de curry, praf de chili, boia, după gust si lăsăm să fiarbă
  • când ciorba e gata adăugăm verdeaţa, eu pun tarhon şi mai lăsăm câteva clocote
  • se poate servi simplă sau cu smântână

3.Friptură de viţel cu cartofi noi:

  • tăiem carnea felii mai mari, o condimentăm ( cu condimentele care ne plac), ungem fiecare bucată cu muştar şi lăsăm la frigider măcar câteva ore
  • punem feliile în tavă  adăugăm apă să le acopere şi un păhărel de alcool, acoperim cu folie şi punem la cuptor (dacă vă place în loc de alcol puteţi folosi bere sau vin)
  • când carnea este pe jumatate gata luăm folia, adăugăm cartofii noi şi băgam din nou tava la cuptor
  • se poate servi cu salată verde, sau salată de crudităţi

4.Desert de vară

  • se curaţă 4-5 mere si se dau pe răzătoarea mare(nu se storc), se poate
  • adăugăm scorţişoară (dacă vă place) şi puţin zahăr dacă vreţi mai dulce

-preparăm o cremă de cremşnit (sau budincă fiartă) şi o amestecăm cu 1 cutie mică de mascarpone

  • punem în boluri un rând de pişcoturi sau biscuiţi
  • împărţim merele în câte boluri punem (să fie un strat cât mai gros)

  • deasupra punem crema şi dăm bolurile la rece

  • se  poate face şi cu alte fructe, este un desert uşor de vară

  • deasupra puteţi pune şi un strat de frişcă sau orna cu ciocolată, sau cocos, după preferinţe

  • Arci

    ***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

    Recent Posts

    Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

    Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

    7 ore ago

    Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

    Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

    2 zile ago

    Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

    Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

    5 zile ago

    Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

    Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

    5 zile ago

    Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

    Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

    6 zile ago

    Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

    Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

    o săptămână ago