Ciorbă de cartofi cu carne de viţel – Friptură de viţel cu cartofi noi – Desert de vară
Ciorbă de cartofi cu carne de viţel – Friptură de viţel cu cartofi noi – Desert de vară
1. Aperitiv: Bruschete (Vero)
- 3 roșii, 2 căței de usturoi, sare și piper
- se toacă mărunt sau se dă prin blendăr roșiile, se pune sare și piper, se adaugă usturoiul pisat.
- se servește cu pâine prăjită
- eu am făcut din salată de roșii rămasă cu o zi înainte.
- am adăugat usturoi și am mâncat cu pâine prăjită
2.Ciorbă de cartofi cu carne de viţel:
- 250 gr carne de viţel se taie bucăţele şi o punem la fiert în apă cu sare
- când carnea e moale adăugăm: zarzavatul (morcov +pătrunjel+păstârnac) dat pe răzătoarea fină şi 4-5 cartofi tăiaţi bucăţele
- adăugăm: sare, piper, praf de curry, praf de chili, boia, după gust si lăsăm să fiarbă
- când ciorba e gata adăugăm verdeaţa, eu pun tarhon şi mai lăsăm câteva clocote
- se poate servi simplă sau cu smântână
3.Friptură de viţel cu cartofi noi:
- tăiem carnea felii mai mari, o condimentăm ( cu condimentele care ne plac), ungem fiecare bucată cu muştar şi lăsăm la frigider măcar câteva ore
- punem feliile în tavă adăugăm apă să le acopere şi un păhărel de alcool, acoperim cu folie şi punem la cuptor (dacă vă place în loc de alcol puteţi folosi bere sau vin)
- când carnea este pe jumatate gata luăm folia, adăugăm cartofii noi şi băgam din nou tava la cuptor
- se poate servi cu salată verde, sau salată de crudităţi
4.Desert de vară
- se curaţă 4-5 mere si se dau pe răzătoarea mare(nu se storc), se poate
-
adăugăm scorţişoară (dacă vă place) şi puţin zahăr dacă vreţi mai dulce
-preparăm o cremă de cremşnit (sau budincă fiartă) şi o amestecăm cu 1 cutie mică de mascarpone
- punem în boluri un rând de pişcoturi sau biscuiţi
împărţim merele în câte boluri punem (să fie un strat cât mai gros)
deasupra punem crema şi dăm bolurile la rece
se poate face şi cu alte fructe, este un desert uşor de vară
deasupra puteţi pune şi un strat de frişcă sau orna cu ciocolată, sau cocos, după preferinţe
-
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri