Clătite cu brânză un deliciu.
-5-6 bucăți de ficat de pui îl punem la fiert în apă sau lapte (atenție se face repede ) fără sare, apoi îl scurgem și-l zdrobim bine cu furculița
-fierbem 3-4 ouă tari și le dăm pe răzătoarea mică
-într-un castron mixăm ficatul cu 100 gr unt și 1 linguriță de muștar, piper, sare după gust
-adăugăm și ouăle și mixăm să fie ca o pastă
-servim pe feliuțe de pâine prăjită ornate cu felii subțiri de roșii sau castravete
-1 morcov +1 pătrunjel +1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină
-când mazărea e moale potrivim de sare, piper, verdeață și mai lăsăm câteva clocote
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
-curățăm cartofii și-i tăiem în două sau patru în funcție de mărime
-punem puțin ulei în tavă adăugăm cartofii, condimente și apă cât acoperă și punem la cuptor
-atenție la sare că va fi sărat și cârnatul sau baconul
-când cartofii sunt pe jumătate gata punem deasupra bucăți de cârnat crestat sau felii de bacon (felii puțin mai groase și crestate)
-când cârnații sau baconul sunt gata le scoatem și mai lăsăm puțin cartofii să se coacă
-serviți cu murătură sau salată proaspătă
-500 gr făină +3 ouă +un vârf linguriță sare +4 linguri zahăr +un vârf linguriță de bicarbonat stins cu puțină lămâie +1 esență de vanilie +coajă de lămâie +100 ml lapte = se amestecă
-se adaugă apă minerală în funcție de cât de groasă vreți compoziția
-se coc clătitele
-1 kg brânză de vaci se mixează bine cu zahăr +2 ouă întregi+2 zahăr vanilinat
-ungem bine tava cu margarină și presărăm zahăr tos pe pereți și pe fundul tăvii
-umplem clătitele cu compoziția de brânză și le clădim în tavă
-deasupra turnăm smântână și presărăm puțin zahăr
-se pot mânca și calde și reci după preferință
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Vreau sa fac si eu clatite. Cred ca le fac duminica.
Merge de minune acest meniu pentru o zi de sambata cand am mai mult timp sa gatesc. Abia astept sa-l pun in practica!
Spor la gatit!
Ciorba de mazăre am făcut-o chiar astăzi. Mulțumesc din suflet pentru idei!