Clătite cu brânză

Ciorbă de mazăre – Cartofi cu cârnați sau bacon la cuptor – Clătite cu brânză – Meniu

   Clătite cu brânză un deliciu.

1. Aperitiv: pastă de ficat

-5-6 bucăți de ficat  de pui îl punem la fiert în apă sau lapte (atenție se face repede ) fără sare, apoi îl scurgem și-l zdrobim bine cu furculița

-fierbem 3-4 ouă tari și le dăm pe răzătoarea mică

-într-un castron mixăm ficatul cu 100 gr unt și 1 linguriță de muștar, piper, sare după gust

-adăugăm și ouăle și mixăm să fie ca o pastă

-servim pe feliuțe de pâine prăjită ornate cu felii subțiri de roșii sau castravete

2. Ciorbă de mazăre

-1 morcov +1 pătrunjel +1 păstârnac = le dăm pe răzătoarea fină

  • punem în oală o ceapă tăiată mărunt, legumele și le călim puțin în ulei apoi adăugăm mazărea și apă și punem la fiert

-când mazărea e moale potrivim de sare, piper, verdeață și mai lăsăm câteva clocote

-se poate servi așa sau dreasă cu smântână

3. Cartofi cu cârnați sau bacon la cuptor

-curățăm cartofii și-i tăiem în două sau patru în funcție de mărime

-punem puțin ulei în tavă adăugăm cartofii, condimente și apă cât acoperă și punem la cuptor

-atenție la sare că va fi sărat și cârnatul sau baconul

-când cartofii sunt pe jumătate gata punem deasupra bucăți de cârnat crestat sau felii de bacon (felii puțin mai groase și crestate)

-când cârnații sau baconul sunt gata le scoatem și mai lăsăm puțin cartofii să se coacă

-serviți cu murătură sau salată proaspătă

4. Clătite cu brânză (Vero)

-500 gr făină +3 ouă +un vârf linguriță sare +4 linguri zahăr +un vârf linguriță de bicarbonat stins cu puțină lămâie +1 esență de vanilie +coajă de lămâie +100 ml lapte = se amestecă

-se adaugă apă minerală în funcție de cât de groasă vreți compoziția

-se coc clătitele

-1 kg brânză de vaci se mixează bine cu zahăr +2 ouă întregi+2 zahăr vanilinat

-ungem bine tava cu margarină și presărăm zahăr tos pe pereți și pe fundul tăvii

-umplem clătitele cu compoziția de brânză și le clădim în tavă

-deasupra turnăm smântână și presărăm puțin zahăr

  • punem tava în cuptor până sunt coapte

-se pot mânca și calde și reci după preferință

Poftă Bună!

Reţete culinare

Culinar

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

4 COMMENTS

  1. Merge de minune acest meniu pentru o zi de sambata cand am mai mult timp sa gatesc. Abia astept sa-l pun in practica!

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.