– punem în castron 2-3 lingurițe icre și le frecăm cu ulei și puțină lămâie
-fierbem în apă cu sare 4-5 linguri de gris și-l lăsăm să se răcească
-1 ceapă mică o dăm pe răzătoarea fină și o stoarcem
-punem în castron câte o lingură de gris și frecăm cu ulei (ca la maioneză), și câte un pic de zeamă de lămâie
-când terminăm adăugăm ceapă, potrivim de sare, piper și lămâie după gust, omogenizăm bine și punem la rece
-servim pe feliuțe de pâine prăjită
-200 gr bakon tăiat bucățele
-1 morcov,1 pătrunjel,1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei
-adăugăm bakonul, mai călim puțin, adăugăm mazărea și apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, curry, boia și lăsăm să fiarbă
-când e gata adăugăm mărar tăiat fff mărunt
-servim așa sau dreasă cu smântână
-2 pungi cu foietaj (eu am găsit tăiat în pătrățele )
Jumătate de kg de carne vită/porc măcinată
2 cepe
1 ou
Se călește ceapă în puțin ulei, se adaugă carnea măcinată și se condimentează după gust – eu pun mult piper. Se pune câte o lingură de carne într-un pătrățel de foietaj, se îndoaie în două și se presează la margini. Se ung cu ou și se presară puțină sare mare.
-1 pachet de pișcoturi
-1 cremă rece de ciocolată,1 cremă rece de caramel, preparate după instrucțiuni
-sirop din cafea nes și esență de rom
– punem direct în cupe sau boluri
-pe fundul bolului punem un strat de pișcoturi muiate bine în sirop +un strat de cremă de ciocolată +un strat de cremă caramel +nucă de cocos și ciocolată rasă = dăm la rece
-dacă vreți, când serviți puteți pune frișcă sau un glob de înghețată
Poftă Bună!
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Multumim de retete
Arata delicios. :P
Yummy :D
De ce ador eu rubrica aceasta? Pentru că vine exact atunci când eu încep să mă întreb ce să gătesc în weekend.
Mulțumesc pentru idei!