-100 gr icre sărate de crap sau de hering, 300 ml ulei, 2 feliuțe de pâine, 2 buc ceapă potrivite ca dimensiune tocate mărunt, zeamă de la o lămâie și 200 gr murături tocate cubulețe.
-mixăm icrele sărate pentru 2-3 minute după care adăugăm uleiul treptat continuând să mixăm la o viteză medie pentru început.
-după ce am adăugat jumătate din cantitatea de ulei adăugăm cele două feliuțe de pâine înmuiată în lapte – continuăm să adăugăm uleiul alternând cu zeamă de lămâie.
-pentru a obține o salată pufoasă adaug în salată 10 ml de apă minerală împreună cu zeama de lămâie și uleiul spre final.
-după ce am obținut textura dorită la salată adaug ceapă și continui să mixez pentru încă 60 de secunde.
-la final adaug murăturile bine scurse.
-carnea de vită se taie bucăți și se pune la fiert în apă cu sare
-2-3 morcovi+2 cepe+2-3 cartofi=tăiate bucăți mai mari
– când carnea este pe jumătate fiartă adăugăm legumele și lăsăm să fiarbă
-potrivim de sare și piper
-în tava unsă cu puțin ulei punem în straturi legumele
-2-3 cartofi tăiați rondele+ceapă tăiată felii+ardei crud sau copt felii+rondele de dovlecel+felii de ciuperci
-deasupra turnăm apă, adăugăm condimente și punem tava la cuptor
-condimente: eu pun sare, piper multicolor, coriandru praf, lemon gras, curry, oregano și cimbru, boia (opțional)
-când legumele sunt gata și apa a scăzut bateți 2-3 ouă cu 2-3 linguri de smântână și 200 gr cașcaval răzuit și turnați amestecul peste ele
-puneți tava din nou în cuptor până e gata
-400 gr fructe de pădure le presăram cu zahăr și lăsăm să stea puțin să lase sucul apoi le strecurăm
-punem fructele în cupe și le stropim cu puțin coniac sau rom după gust
-300gr brânză dulce o mixăm cu 200 gr zahăr praf, 2 pliculețe zahăr vaniliat și sucul de la fructe = să fie o cremă omogenă
-punem crema de brânză în cupe peste fructe și deasupra răzuim ciocolată neagră
-dați cupele câteva ore la rece
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …
Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…
Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
View Comments
Mulțumesc frumos pentru rețete :* :) :)
Mulțumesc pentru delicioasele rețete !
Supă de văcuță voi face și eu în weekend.
Mulțumim pentru rețete!