Retete culinare

Salată de icre, Ciorbă de mazăre cu bacon, File de pește pane, Prăjitură cu biscuiți și mac

Salată de icre, Ciorbă de mazăre cu bacon, File de pește pane, Prăjitură cu biscuiți și mac

1.Aperitiv: salată de icre:

– punem în castron 2-3 lingurițe icre și le frecăm cu ulei și puțină lămâie;
– fierbem în apă cu sare 4-5 linguri de griș, și-l lăsăm să se răcească;
– 1 ceapă mică o dăm pe răzătoarea fină și o stoarcem;
– punem în castron câte o lingură de griș și frecăm cu ulei (ca la maioneză), și câte un pic de zeamă de lămâie:
– când terminăm adăugăm ceapa, potrivim de sare, piper și lămâie după gust, omogenizăm bine și punem la rece;
– servim pe feliuțe de pâine prăjită.

2. Ciorbă de mazăre cu bacon:

– 200 gr bacon tăiat bucățele.
– 1 morcov, 1 pătrunjel, 1 păstârnac date pe răzătoarea fină le călim în puțin ulei;
– adăugăm baconul, mai călim puțin, adăugăm mazărea și apa și punem la fiert;
– potrivim de sare, piper, curry, boia și lăsăm să fiarbă;
– când e gata adăugăm mărar tăiat fff mărunt;
– servim așa sau dreasă cu smântână.

3.File de pește pane:

– condimentăm feliile de pește cu sare, piper, lemon pepper, și le lăsăm puțin la rece;
– pregătim: făină, ou bătut, pesmet (cu sau fără susan);
– dăm fileurile de pește prin făină, ou bătut, pesmet, le prăjim în ulei, apoi le scoatem pe prosop de hârtie;
– se pot servi cu cartofi copți în cuptor și dacă vă place cu mujdei de usturoi.

4.Prăjitură cu biscuiți și mac:

Blat: – 7-8 albușuri le batem spumă cu 250 gr zahăr;
– adăugăm 100 gr nucă de cocos + 100 gr mac + 2 linguri făină;
– punem blatul la copt.

Crema: – 7-8 gălbenușuri + 300 gr zahăr + 300 ml lapte + 3 linguri făină = se fierb pe foc până se îngroașă;
– se lasă să se răceasca și se freacă cu un pachet de unt (sau margarină Rama);
– când blatul e rece punem deasupra crema + peste punem un strat de biscuiți sfărmoși + glazură de ciocolată;
– o dăm la rece cam 1 oră.

Reţete culinare

Culinar

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

4 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago