-se servesc fie cu muștar dulce sau iute, fie cu hrean
-pâinea prăjită unsă cu puțin unt
-1 kg urzici, două cepe potrivite ca dimensiune, patru căței usturoi, sare, o țelină, un cartof, sos de roșii 100 ml, leuștean și ulei de măsline.
-după ce curățăm urzicile, le opărim în trei litri de apă în care adăugăm sare după gust. -ceapa, usturoiul, țelina răzuită și cartoful tăiat cubulețe le călim în puțin ulei pentru 2 minute după care adăugăm zeamă de la urzici și le lăsăm să fiarbă pentru 15-20 minute. – după ce legumele au fiert adăugăm urzicile tocate și sosul de roșii fiert în prealabil.
-le mai lăsăm 5 minute.
-la final punem pentru aromă și leușteanul tocat mărunt.
-50 g zahăr brun, 30 g miere, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper, busuioc, 2 linguri de zeamă de lămâie și o linguriță de muștar.
-după ce trece perioada de macerare le putem pregăti la grătar sau în tigaie unse cu puțin unt sau ulei, după gust.
-sunt delicioase!
-le putem savura cu o salată sau o garnitură de cartofi.
-fierbem o budincă de vanilie după indicații
-tăiem în bucățele mici kiwi, pregătim felii de mandarine sau portocale
-pișcoturi sau biscuiți fini
-punem în boluri: pișcot muiat în cafea+un strat de budincă+strat de kivi+budincă+felii de portocală+nucă de cocos și fulgi de ciocolată
Poftă Bună!
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…