Crenvurști - Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean

Crenvurști – Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean – Cotlete de porc glazurate – Cremă la pahar cu portocale și kiwi

1. Aperitiv: crenvurști

  • se fierb sau se prăjesc crenvurstii (după preferință) de pui, porc sau vită

-se servesc fie cu muștar dulce sau iute, fie cu hrean

-pâinea prăjită unsă cu puțin unt

2.Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean (Iliuța)

-1 kg urzici, două cepe potrivite ca dimensiune, patru căței usturoi, sare, o țelină, un cartof, sos de roșii 100 ml, leuștean și ulei de măsline.

-după ce curățăm urzicile, le opărim în trei litri de apă în care adăugăm sare după gust. -ceapa, usturoiul, țelina răzuită și cartoful tăiat cubulețe le călim în puțin ulei pentru 2 minute după care adăugăm zeamă de la urzici și le lăsăm să fiarbă pentru 15-20 minute. – după ce legumele au fiert adăugăm urzicile tocate și sosul de roșii fiert în prealabil.

-le mai lăsăm 5 minute.

-la final punem pentru aromă și leușteanul tocat mărunt.

3. Cotlete de porc glazurate (Iliuța)

-50 g zahăr brun, 30 g miere, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper, busuioc, 2 linguri de zeamă de lămâie și o linguriță de muștar.

  • pentru început amestecăm zahărul cu mierea, ulterior punem restul ingredientelor, adăugăm rezultatul obținut pestre cotlete  și le lăsăm la macerat pentru 30 minute la frigider, după ce le-am acoperit cu o folie de plastic.

-după ce trece perioada de macerare le putem pregăti la grătar sau în tigaie unse cu puțin unt sau ulei, după gust.

-sunt delicioase!

-le putem savura cu o salată sau o garnitură de cartofi.

4.Cremă la pahar cu portocale și kiwi

-fierbem o budincă de vanilie după indicații

-tăiem în bucățele mici kiwi, pregătim felii de mandarine sau portocale

-pișcoturi sau biscuiți fini

-punem în boluri: pișcot muiat în cafea+un strat de budincă+strat de kivi+budincă+felii de portocală+nucă de cocos și fulgi de ciocolată

 

 

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

NO COMMENTS

Leave a Reply

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.