Crenvurști – Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean – Cotlete de porc glazurate – Cremă la pahar cu portocale și kiwi
1. Aperitiv: crenvurști
- se fierb sau se prăjesc crenvurstii (după preferință) de pui, porc sau vită
-se servesc fie cu muștar dulce sau iute, fie cu hrean
-pâinea prăjită unsă cu puțin unt
2.Ciorbă de urzici cu usturoi și leuștean (Iliuța)
-1 kg urzici, două cepe potrivite ca dimensiune, patru căței usturoi, sare, o țelină, un cartof, sos de roșii 100 ml, leuștean și ulei de măsline.
-după ce curățăm urzicile, le opărim în trei litri de apă în care adăugăm sare după gust. -ceapa, usturoiul, țelina răzuită și cartoful tăiat cubulețe le călim în puțin ulei pentru 2 minute după care adăugăm zeamă de la urzici și le lăsăm să fiarbă pentru 15-20 minute. – după ce legumele au fiert adăugăm urzicile tocate și sosul de roșii fiert în prealabil.
-le mai lăsăm 5 minute.
-la final punem pentru aromă și leușteanul tocat mărunt.
3. Cotlete de porc glazurate (Iliuța)
-50 g zahăr brun, 30 g miere, 1 lingură ulei de măsline, sare, piper, busuioc, 2 linguri de zeamă de lămâie și o linguriță de muștar.
- pentru început amestecăm zahărul cu mierea, ulterior punem restul ingredientelor, adăugăm rezultatul obținut pestre cotlete și le lăsăm la macerat pentru 30 minute la frigider, după ce le-am acoperit cu o folie de plastic.
-după ce trece perioada de macerare le putem pregăti la grătar sau în tigaie unse cu puțin unt sau ulei, după gust.
-sunt delicioase!
-le putem savura cu o salată sau o garnitură de cartofi.
4.Cremă la pahar cu portocale și kiwi
-fierbem o budincă de vanilie după indicații
-tăiem în bucățele mici kiwi, pregătim felii de mandarine sau portocale
-pișcoturi sau biscuiți fini
-punem în boluri: pișcot muiat în cafea+un strat de budincă+strat de kivi+budincă+felii de portocală+nucă de cocos și fulgi de ciocolată
-
Poftă Bună!
Reţete culinare
#reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri