Retete culinare

Pateuri cu brânză – Ciorbă de perișoare – Cotlet de porc friptură – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt

Pateuri cu brânză – Ciorbă de perișoare – Cotlet de porc friptură – Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt

1. Aperitiv: pateuri cu brânză

  • 200 gr brânză telemea sărată+200 gr cașcaval le dăm pe răzătoarea fină și le amestecăm
  • 1 foaie de aluat  foietaj o întindem puțin, tăiem în pătrate potrivite, punem umplutură
  • punem pateurile pe hârtie de copt în tavă
  • ungem pateurile cu ou bătut și puteți presăra susan,apoi le punem la copt

2.Ciorbă de perișoare:

  • 250 gr carne măcinată (pui,curcan,porc) o amestecăm cu 1 ou,puțină sare și piper și o lăsăm să stea puțin
  • punem în oală 2 morcovi dați pe răzătoarea fină,îi călim cu foarte puțin ulei,adăugăm apă,sare,piper și lăsăm să fiarbă
  • dacă vă place cu morcovii puteți pune și o ceapă mică tăiată mărunt
  • când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (din carnea măcinată preparată) și lăsăm să fiarbă
  • se poate servi simplă,cu verdeață sau dreasă cu smântână sau iaurt

3.Cotlet de porc friptură (Vero):

  • se taie 5 / 6 bucăți de cotlet , le așezăm în tavă condimentate cu sare, piper și boia. – adăugăm un pahar de apă și puțin ulei.
  • acoperim și fierbem la foc mic cam 30 de minute .
  • dacă scade apa și carnea nu e moale adăugăm apă caldă .
  • când se prăjește puțin o întoarcem pe cealaltă parte și punem câteva bucăți de usturoi mărunțit.
  • garnitura poate fi la alegere.
  • noi am mâncat cu piure de cartofi.

4.Plăcintă cu aluat răzuit și cremă de iaurt.(Iliuta)

  • gălbenușurile  de la trei ouă se mixează cu 100 g zahăr .
  • adăugăm unt topit 100 g, coajă de la o lămâie, 200 g făină albă și un pliculeț praf de copt.
  • amestecăm până obținem un aluat pufos pe care îl lăsăm pentru 30 de minute la frigider.
  • albușurile de la cele trei ouă se mixează cu 500 g iaurt gras, 100 g zahăr și 100 g făină albă.
  • tapetăm cu unt o tavă rotundă cu pereți detașabili.
  • aluatul îl împărțim în două. Întindem prima foaie, adăugăm crema și punem cea de-a două foaie de aluat răzuită deasupra.
  • lăsăm prăjitura în cuptorul preîncălzit la 180 grade pentru 40 minute.
  • Reţete culinare

    Culinar

    #reţeteculinare #culinar #literaturapetocuri

 

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago