Carti Literatura universala

Fii curajoasă de Chloe Brotheridge – Editura Creator – recenzie

Fii curajoasă, de Chloe Brotheridge – Editura Creator – recenzie

Fii curajoasă de CHLOE BROTHERIDGE  

Mituri ale feminității și puterea de a le reinventa

 Traducere de Vifor Rotar

Editura CREATOR / Libris Editorial, 2020

Colecția Flamingo

Pagini 340

„ Un ghid simplu, în care autoarea folosește propriile povești, cercetarea științifică și experiențele altor femei pentru a le arăta cititoarelor sale cum să se simtă mai încrezătoare.”

   În ultimul timp sunt la mare căutare cărțile de dezvoltare personală. Când am început această carte, eram curioasă cu ce vine nou autoarea. Mi-ar fi plăcut să citesc cărți asemănătoare acum douăzeci de ani. Atunci când eram o adolescentă neîncrezătoare, naivă, având nevoie de o altă persoană să îmi aprobe sau dezaprobe orice decizie.

  Am devenit o femeie puternică pe parcursul anilor și, din experiență proprie, pot afirma că această carte e bine-venită. Calea spre împlinirea sufletească ține de puterea de a face față problemelor care apar pe parcursul vieții. Nu este ceva cu care te naști, ci depinde de mediul în care ai trăit și traumele prin care ai trecut.

   Chloe Brotheridge este hipnoterapeut, ajutând pacienții cu încredere de sine scăzută și anxietate să găsească puterea de a se reinventa.  Modul prin care fiecare poate găsi calea spre împlinire prin dobândirea de încredere în proriile forțe este unul dintre subiectul abordat de autoare.

  Volumul de față este împărțit în mai multe părți, fiecare cu mai multe capitole. După fiecare capitol este făcut un rezumat și ne este recomandat câte un exercițiu. Descoperim sfaturi de la cum să începi schimbarea,  ascultându-ți propriile dorințe și depășind stadiul de a îți cere scuze chiar și când nu ești vinovat acceptând că uneori trebuie să spui nu, să depășești îndoielile ce te țin pe loc și să descoperi  ce anume vrei cu adevărat să faci. E important să cauți să ai lângă tine oameni optimiști, încrezători

Primul pas pentru a prelua controlul asupra a ceva  este să definim acel ceva. Și, oameni buni, această marcă specială a îndoielii  de sine are chiar și un nume: „ sindromul impostorului”. ESTE UN SINDROM! Este un lucru real. În ceea ce mă privește, mă simt mult mai bine știind că este vorba despre o problemă recunoscută, cu care se confruntă milioane de persoane, adică nu doar tu și eu.”

  Fii curajoasă este primul pas spre locul unde te simți bine în pielea ta. Momentul când recunoști că ai o problemă este primul pas spre vindecare și acest volum este un impuls necesar persoanelor care vor să depășească anumite bariere. Câteodată societatea este factorul care a contribuit la lipsa încrederii în sine și oricât au încercat ceilalți să fie de ajutor ne-a lipsit curajul să ne recunoaștem slăbiciunile. Ei bine, autoarea, reușește să explice pe înțelesul tuturor stările prin care trece o astfel de persoană și găsește soluții cu ajutorul cărora oricine poate deveni un om puternic. Deși pare o carte pentru femei, eu o recomand și bărbaților care au aceste probleme. E utilă și se bazează pe informații concrete și pe studiile autoarei în calitate de hipnoterapeut.

Verifică disponibilitatea cărţii în librăriile online: libris, elefant, cartepedia, Diverta, librărie.net şi cărtureşti

Recenzii cărți

 

 

Vero

***Vero Budea (Vero)***Iubesc viața și oamenii, sunt o fire sociabilă, deschisă, loială, apreciez persoanele sincere cu coloană vertebrală, pasiunile mele sunt scrisul și cititul, deși sunt încă o amatoare. Sunt deschisă la tot ce e nou și folositor. Familistă convinsă, soție, mamă, fiică, noră și prietenă. Nu suport minciuna și trădarea. Găsesc fericirea în lucrurile mărunte. Pentru mine nu există nu pot, numai nu vreau, iar eu vreau. Literatura pe tocuri e locul unde mă simt acasă, un loc unde prietenia și bunul simț mă îmbrățișează.

View Comments

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

2 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

2 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

2 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

5 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

6 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

o săptămână ago