Diverse

Meniu: (crochete de brânză, supă cremă de dovleac, ficat de pui pane, cremă de ciocolată cu vișine la pahar)

Meniu: (crochete de brânză, supă cremă de dovleac, ficat de pui pane, cremă de ciocolată cu vișine la pahar)

Aperitiv: crochete de brânză

-200 gr brânză dulce, 200 gr telemea dată pe răzătoarea fină și 200 gr cașcaval dat pe răzătoarea fină le mixam cu  un pachet de unt (sau un pachet de margarină Rama-cub)

-adăugăm sare, piper multicolor, boia (opțional dacă vreți să colorați brânză), praf de chimen

-dacă vă place puteți pune puțin mărar, dar tăiat fff mărunt, și punem 1-2 ore la rece

-pregătim un bol cu cașcaval ras (pe răzătoarea ff fină)

-udăm mâna ca la chiftele și facem biluțe din amestecul de brânză pe care le dăm prin cașcaval și le punem pe farfurie (întinsă sau platou)la rece

2. Supă crema de dovleac

-folosim dovleacul pentru copt, îl tăiem bucățele și-l punem la fiert cu un morcov, 1 păstârnac, 1 pătrunjel

-când legumele sunt fierte le dăm prin blender, le punem în oală, adăugăm zeamă în care au fiert (cât de groasă vrem să fie), adăugăm după gust sare, piper, cury și punem să dea câteva clocote

-când serviți adăugați smântână și verdeață tăiată ff mărunt

3. Ficat de pui pane:

-ficatul se lasă să stea în apă rece, apoi îl punem în caserolă cu condimente (fără sare) la rece vreo 2 ore

-pregătim farfuria cu făină, castronul cu ouă bătute și farfuria cu făină de mălai (sau pesmet)

-pregătiți o tigaie mai adâncă sau o cratiță de teflon cu capac (ficatul trebuie făcut acoperit altfel va stropește uleiul) cu ulei din belșug (cam 3-4 degete)

-treceți ficatul prin făină, ou, făină de mălai și-l puneți în uleiul fierbinte, acoperiți

-se poate servi cu murături sau cu garnitură de cartofi sau orez

-se sărează când mâncați

4. Creă de ciocolată cu vișine la pahar

-4 ouă le punem întregi la fiert pe aburi cu 3 linguri de cacao, 6 linguri de zahăr, un pic de esență de rom, până se întărește

-lăsăm puțin să se răcească și amestecăm cu vișine (din compot fără sâmbure)

-repartizam crema în cupe, presăram nuca de cocos și ornăm cu vișine

-e și mai bună cu vișine din vișinată

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

Recent Posts

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

2 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

3 zile ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

6 zile ago

Dragul meu mincinos – James Patterson și David Ellis – recenzie

Dragul meu mincinos - James Patterson și David Ellis - recenzie Titlu: Dragul meu mincinos…

o săptămână ago

Dezrădăcinații – Cătălin Ceaușoglu – fragment

Dezrădăcinații - Cătălin Ceaușoglu - fragment Titlu: Dezrădăcinații Autor: Cătălin Ceaușoglu Design copertă: Andrei Gamarț Nr.…

2 săptămâni ago

Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) – Stephen King – recenzie

Pistolarul (seria TURNUL ÎNTUNECAT, partea I) - Stephen King - recenzie Titlu: Pistolarul (seria TURNUL…

2 săptămâni ago