Rulouri din piept de curcan- meniu de sărbători.
1.Platou rece:
-pe un platou se așează felii de leibăr, caltaboș, tobă, slănină, jumări
-între ele se pun felii de brânză, cașcaval și ouă fierte tari
-se servesc cu murătură, muștar sau diferite sosuri
-1 kg cartofi, 500 gr morcov, un borcan mazăre, 1 borcan castraveți murați, 4 ouă, muștar, ulei.
Maioneză – se pun gălbenușurile cu 2 linguri muștar, adăugăm treptat ulei în timp ce mixăm.
Se fierb cartofii și morcovii, se mărunțesc toate legumele, după ce se răcesc se amestecă toate, condimentăm după gust.
-punem la fiert în apă cu sare 4-5 aripi de curcan cu 2-3 morcovi, un păstârnac,1 pătrunjel
-când ingredientele sunt fierte strecurăm zeama și fierbem în ea tăiței, tăşcuţe sau şurubele
FELUL DOI:
-zdrobim bine cu furculița zarzavatul din supă
-o ceapă mică o tăiem mărunt o călim cu puțin ulei, adăugăm zarzavatul zdrobit, mai călim puțin și punem zeamă de supă (cam cât de mult sos vrem)
-lăsăm sa dea câteva clocote, punem aripile de curcan, potrivim de sare, piper multicolor, foi de dafin, un pic de coriandru praf și lemon gras praf
Lăsăm câteva minute apoi adăugăm smântână frecată cu o linguriță de făină și mărar tăiat fff mărunt
-tăiem pieptul de curcan felii, îl batem, îl condimentăm și-l lăsăm la rece
-preparăm un amestec de carne măcinată de curcan cu 1 cartof (dat pe răzătoare și stors),1 ou, condimente, un pic de ceapă tăiată mărunt și un pic de pesmet(ca la chiftele)
-luăm felia de carne punem din umplutura de carne tocată, rulăm, închidem cu scobitori
-când rulourile sunt aproape gata coapte scoatem tava le presăram cu cașcaval ras și mai punem tava câteva minute la cuptor
-când puneți rulourile pe platou scoateți scobitorile
Dacă vă rămân reci le puteți tăia felii și servi ca aperitive
1. Severa (Maria):
crema dintre foi: se bat 6 albușuri cu 150 gr zahăr +200 gr nucă de cocos +3 linguri făină+1/2 praf de copt = se face ca o cremă
-punem în tava tapetată o foaie (crudă) +crema +a două foaie și punem la copt
–Crema (de deasupra): 6 gălbenușuri se freacă pe abur cu 10 linguri de zahăr, dacă nu se topește bine zahărul se poate pune puțin lapte în care se dizolvă o budincă de vanilie+vanilie și coajă de lămâie
-după ce se îngroașă o lăsăm să se răcească și o amestecăm cu ½ pachet de unt sau margarină Rama frecată spumă
-se pune crema pe blatul copt și peste ea punem o glazură sau ciocolată rasă
Ingrediente:
80 g unt
2 ouă
200 g faină
130 g zahăr
140 g smântână
150 g zmeură/merișoare/picături de ciocolată
1 esență de vanilie
5 g praf de copt
coajă de lămâie
1 praf de sare
Mod de preparare:
Untul la temperatura camerei se amestecă cu zahărul până se omogenizează.
Se adaugă ouăle și se amestecă bine.
Compoziției rezultate i se adaugă praful de sare, esența de vanilie și coajă de lămâie, după gust.
Zmeură/Merișoarele (în cazul în care optați pentru acestea) se amestecă cu puțină făină (Scopul este că acestea să nu se lase la fund în momentul coacerii).
Făina se amestecă cu praful de copt, după care trebuie adăugată compoziției anterioare.
Zmeura/Merișoarele/Picăturile de ciocolată se încorporează cu o spatulă.
În tavă de brioșe se introduc hârtiile speciale ce trebuie umplute cu compoziția finală. În principiu, compoziția e suficientă pentru 12 brioșe.
Tavă se introduce în cuptorul preîncălzit și este lăsată pentru 20-25 de minute la 230 grade Celsius. Brioșele se scot pe un platou și trebuie lăsate să se răcească înainte de servire.
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Yumiiîii bo sa fa salata de anul nou. Mulțumim, Arci
Multumim pt meniu, delicios!
anul asta am sarit salata de boeuf. dar la anul nu o mai ratez!