Retete culinare

Meniu:(ciorbă de mazăre cu găluşcuţe, ficăţei de pui, prăjitură cu nucă)

Meniu:(ciorbă de mazăre cu găluşcuţe, ficăţei de pui, prăjitură cu nucă)

1. Aperitiv: pastă de peşte:

-2 cutii de ton, sardine sau macrou în ulei +1 pachet unt (sau margarină Rama) +sare, piper, lămâie

-2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea fină

-se freacă untul spumă, se adaugă conservele de peşte (cu tot cu ulei), ouăle,

-adăugăm după gust sare, piper și lămâie și omogenizăm bine

-punem compoziția la rece

-se poate servi cu feliuțe de pâine prăjită sau putem umple măsline negre mari

2.Ciorbă de mazăre cu găluşcuţe:

-doi morcovi dați pe răzătoarea fină îi călim în puțin ulei, adăugăm mazărea și apa și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, cury, lemon gras și lăsăm să fiarbă

-batem un ou și-l amestecăm cu făină și un paf de sare

-când legumele sunt fierte, dăm focul mic și cu linguriță adăugăm aluatul

-când găluşcuţele sunt fierte dregem ciorba cu smântână

-dacă vă place adăugați un amestec de verdeață sau numai puțin mărar tăiat fff fin

3.Ficăţei de pui:

-ficatul îl spălăm, îl scurgem de apă, îl uscăm puțin (în șervețele)

– într-o cratiță teflonată sau o tigaie adâncă punem untură (din belșug astfel ca untură să acopere ficatul), poate fi de pasăre sau de porc

-lăsăm ficatul să fiarbă în ulei cam 10 minute

-punem ficatul într-un vas mai mic, astfel ca untura să-l acopere în întregime

-se servește fierbinte cu cartofi sau mămăligă

-se sărează când mâncați

4.Prăjitură cu nucă:

-după rețeta clasică facem două blaturi din 5 ouă doar că în compoziția fiecărui blat punem 2 linguri de nucă măcinată

Crema: 500 gr nucă măcinată +300 gr zahăr +150 ml lapte le amestecăm bine și le fierbem până se îngroașă. Când s-a răcit amestecăm compoziția cu 400 gr unt (frecat spumă) și 2 fiole de esență de rom

Glazură: 200 gr zahăr se arde pe foc, adăugăm 100 gr nucă măcinată, amestecăm bine și lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit o dăm prin mașina de tocat și o vom presara pe prăjitură

-Se taie fiecare blat în două

-punem blat+crema+blat +…deasupra să fie cremă peste care împrăștiem glazură

-punem prăjitura la rece 1-2 ore

Poftă Bună!

Reţete diverse

Culinar

Iasmy - Literatura pe tocuri

Coman Iasmina (Elis Iasmy) - Fondator site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Facebook-Literatura pe tocuri

View Comments

Recent Posts

Viv’Infernum – Strigătele răzbunării – Costin Neață – fragment

Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …

4 zile ago

Ora albastră – Paula Hawkins – recenzie

Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…

4 zile ago

Umbrele Demiurgului – Mircea Anghel – fragment

Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…

4 zile ago

Defecte perfecte – Alice Feeney – recenzie

Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…

7 zile ago

Furtuna de zăpadă – Triona Walsh – recenzie

Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…

o săptămână ago

Romanian Gothic – Bogdan Piticariu – recenzie

Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…

2 săptămâni ago