-2 cutii de ton, sardine sau macrou în ulei +1 pachet unt (sau margarină Rama) +sare, piper, lămâie
-2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea fină
-se freacă untul spumă, se adaugă conservele de peşte (cu tot cu ulei), ouăle,
-adăugăm după gust sare, piper și lămâie și omogenizăm bine
-punem compoziția la rece
-se poate servi cu feliuțe de pâine prăjită sau putem umple măsline negre mari
-doi morcovi dați pe răzătoarea fină îi călim în puțin ulei, adăugăm mazărea și apa și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, cury, lemon gras și lăsăm să fiarbă
-batem un ou și-l amestecăm cu făină și un paf de sare
-când legumele sunt fierte, dăm focul mic și cu linguriță adăugăm aluatul
-când găluşcuţele sunt fierte dregem ciorba cu smântână
-dacă vă place adăugați un amestec de verdeață sau numai puțin mărar tăiat fff fin
-ficatul îl spălăm, îl scurgem de apă, îl uscăm puțin (în șervețele)
– într-o cratiță teflonată sau o tigaie adâncă punem untură (din belșug astfel ca untură să acopere ficatul), poate fi de pasăre sau de porc
-lăsăm ficatul să fiarbă în ulei cam 10 minute
-punem ficatul într-un vas mai mic, astfel ca untura să-l acopere în întregime
-se servește fierbinte cu cartofi sau mămăligă
-se sărează când mâncați
-după rețeta clasică facem două blaturi din 5 ouă doar că în compoziția fiecărui blat punem 2 linguri de nucă măcinată
–Crema: 500 gr nucă măcinată +300 gr zahăr +150 ml lapte le amestecăm bine și le fierbem până se îngroașă. Când s-a răcit amestecăm compoziția cu 400 gr unt (frecat spumă) și 2 fiole de esență de rom
–Glazură: 200 gr zahăr se arde pe foc, adăugăm 100 gr nucă măcinată, amestecăm bine și lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit o dăm prin mașina de tocat și o vom presara pe prăjitură
-Se taie fiecare blat în două
-punem blat+crema+blat +…deasupra să fie cremă peste care împrăștiem glazură
-punem prăjitura la rece 1-2 ore
Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …
Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…
Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
View Comments
Multumesc pentru rețete, Arci
Prajitura cu nuca imi face cu ochiul ;-)
Multumesc pentru meniu Arci!in afara de ficatei pe care nu ii suport,vreau restul meniului !
un meniu super :)