Ficatei de pui.prajitura cu nuca

Meniu:(ciorbă de mazăre cu găluşcuţe, ficăţei de pui, prăjitură cu nucă)

1. Aperitiv: pastă de peşte:

-2 cutii de ton, sardine sau macrou în ulei +1 pachet unt (sau margarină Rama) +sare, piper, lămâie

-2-3 ouă fierte tari și date pe răzătoarea fină

-se freacă untul spumă, se adaugă conservele de peşte (cu tot cu ulei), ouăle,

-adăugăm după gust sare, piper și lămâie și omogenizăm bine

-punem compoziția la rece

-se poate servi cu feliuțe de pâine prăjită sau putem umple măsline negre mari

2.Ciorbă de mazăre cu găluşcuţe:

-doi morcovi dați pe răzătoarea fină îi călim în puțin ulei, adăugăm mazărea și apa și punem la fiert

-potrivim de sare, piper, cury, lemon gras și lăsăm să fiarbă

-batem un ou și-l amestecăm cu făină și un paf de sare

-când legumele sunt fierte, dăm focul mic și cu linguriță adăugăm aluatul

-când găluşcuţele sunt fierte dregem ciorba cu smântână

-dacă vă place adăugați un amestec de verdeață sau numai puțin mărar tăiat fff fin

3.Ficăţei de pui:

-ficatul îl spălăm, îl scurgem de apă, îl uscăm puțin (în șervețele)

– într-o cratiță teflonată sau o tigaie adâncă punem untură (din belșug astfel ca untură să acopere ficatul), poate fi de pasăre sau de porc

-lăsăm ficatul să fiarbă în ulei cam 10 minute

-punem ficatul într-un vas mai mic, astfel ca untura să-l acopere în întregime

-se servește fierbinte cu cartofi sau mămăligă

-se sărează când mâncați

4.Prăjitură cu nucă:

-după rețeta clasică facem două blaturi din 5 ouă doar că în compoziția fiecărui blat punem 2 linguri de nucă măcinată

Crema: 500 gr nucă măcinată +300 gr zahăr +150 ml lapte le amestecăm bine și le fierbem până se îngroașă. Când s-a răcit amestecăm compoziția cu 400 gr unt (frecat spumă) și 2 fiole de esență de rom

Glazură: 200 gr zahăr se arde pe foc, adăugăm 100 gr nucă măcinată, amestecăm bine și lăsăm să se răcească. După ce s-a răcit o dăm prin mașina de tocat și o vom presara pe prăjitură

-Se taie fiecare blat în două

-punem blat+crema+blat +…deasupra să fie cremă peste care împrăștiem glazură

-punem prăjitura la rece 1-2 ore

Poftă Bună!

Reţete diverse

Culinar

****Coman Iasmina (Iasmy/Elis Ntco fb)-Admin. site/Editor coordonator/PR/Admin. grup Fb-Literatura pe tocuri**** Esenţele tari se ţin în sticluţe mici! Orientată spre prezent, dar şi viitor, cu picioarele pe pământ, dar şi idealistă. Optimistă până la extrem. Îmi place să dezvolt o idee prin intermediul discuţiilor, văd timpul ca pe o resursă finită şi iau în serios termenele limită. Pasionată de cărţi, muzică şi călătorii, ador stilul romance (contemporan, historical) thriller, istoric romanţat, YA, şi în general cărţile scrise bine. Mai nou, începe să îmi placă stilul fantasy, deşi nu am crezut că mă poate "prinde". Învăluită în mister, iubitoare de ciocolată cu piper. Îmi plac provocările! Şi aşa cum spune Octavian Paler: "Pasiunea n-are nevoie de motivări, ea nu cere neapărat să fie înţeleasă şi explicabilă, dimpotrivă, începe acolo unde nu mai e nimic de explicat, sfârşind abia când simte din nou nevoia de lămuriri." Vă aşteptăm alaturi de noi!

4 COMMENTS

Leave a Reply

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.