salată bulgărească, ciorbă de perişoare, budincă sărată din paste, salată de fructe
-o căpățână de varză o curățăm, o spălăm, o tăiem foarte fin (sau dăm pe răzătoarea mare) și o amestecăm într-un castron cu puțină sare și zahăr și lăsăm să stea
-3-4 ardei kapia îi curățăm și-i tăiem fin
-3-4 oua fierte tari și tăiate felii
-în castron punem puțină lămâie (sau oțet) adăugăm peste varză ardeii, ouăle, puțin ulei, mărar tăiat foarte fin și amestecam
-lăsăm 1-2 ore la rece înainte de-a servi
-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, o ceapă mică tăiată mărunt (opţional)
-călim legumele în puțin ulei și punem la fiert
-potrivim de sare, piper multicolor, chimen praf, cury, boia și lăsăm să fiarbă
-amestecăm carnea tocată cu un ou, 2 lingurițe de făină, puțin piper și sare
-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (cât de mici le puteți face)
-adăugăm verdeață tăiată mărunt și la final dregem cu smântână
Budinca din paste și brânză sărată: Aveam brânză sărată la congelator, numai bună de dat pe răzătoarea mică și pregătit o budincă. 500 grame de brânză sărată rasă fin, 4 ouă, 300 grame zahăr, tăiței sau spaghete fierte (300 grame). Eu am folosit și un plic cu praf de budincă de vanilie din comerț. Compoziția rezultată se răstoarnă în tavă, deasupra am pus dulceață de cireșe negre și am dat la cuptor cam 30 de minute la 160 de grade
-tăiaţi bucățele piersici, nectarine, prune și le puneți într-un castron
-merele și perele le dăm pe răzătoarea mare și le amestecăm cu restul fructelor
-zahar cât se cere, zahăr vanilinat, opțional puțină scorţişoară
-adăugaţi 3-4 linguri nucă măcinată sau un pachețel de nucă de cocos
– amestecaţi și puneți la rece
-puteţi servi cu fulgi de ciocolată, frișcă sau înghețată
Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…
Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…
Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…
Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…
Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…
Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…
View Comments
Arci, ciorba de perisoare o fac maine! Și salata de fructe! Voi incerca si budinca Alexandrei, dar saptamana viitoare! Vă mulțumesc din suflet pentru rețete!
Desertul mă atrage în mod deosebit :D