Retete culinare

Meniu – salată bulgărească, ciorbă de perişoare, budincă sărată din paste, salată de fructe

Meniu – salată bulgărească, ciorbă de perişoare, budincă sărată din paste, salată de fructe

salată bulgărească, ciorbă de perişoare, budincă sărată din paste, salată de fructe

1.Aperitiv: salată bulgărească:

-o căpățână de varză o curățăm, o spălăm, o tăiem foarte fin (sau dăm pe răzătoarea mare) și o amestecăm într-un castron cu puțină sare și zahăr și lăsăm să stea

-3-4 ardei  kapia îi curățăm și-i tăiem fin

-3-4 oua fierte tari și tăiate felii

-în castron punem puțină lămâie (sau oțet) adăugăm peste varză ardeii, ouăle, puțin ulei, mărar tăiat foarte fin și amestecam

-lăsăm 1-2 ore la rece înainte de-a servi

2.Ciorbă de perişoare:

-2 morcovi, 1 pătrunjel, 1 păstârnac le dăm pe răzătoarea fină, o ceapă mică tăiată mărunt (opţional)

-călim legumele în puțin ulei și punem la fiert

-potrivim de sare, piper multicolor, chimen praf, cury, boia și lăsăm să fiarbă

-amestecăm carnea tocată cu un ou, 2 lingurițe de făină, puțin piper și sare

-când legumele sunt pe jumătate fierte adăugăm perișoarele (cât de mici le puteți face)

-adăugăm verdeață tăiată mărunt și la final dregem cu smântână

3.Budincă sărată din paste (Alexandra)

Budinca din paste și brânză sărată:  Aveam brânză sărată la congelator, numai bună de dat pe răzătoarea mică și pregătit o budincă. 500 grame de brânză sărată rasă fin, 4 ouă, 300 grame zahăr, tăiței sau spaghete fierte (300 grame). Eu am folosit și un plic cu praf de budincă de vanilie din comerț. Compoziția rezultată se răstoarnă în tavă, deasupra am pus dulceață de cireșe negre și am dat la cuptor cam 30 de minute la 160 de grade

4.Salată de fructe:

-tăiaţi bucățele piersici, nectarine, prune  și le puneți într-un castron

-merele și perele le dăm pe răzătoarea mare și le amestecăm cu restul fructelor

-zahar cât se cere, zahăr vanilinat, opțional puțină scorţişoară

-adăugaţi 3-4 linguri nucă măcinată sau un pachețel de nucă de cocos

– amestecaţi și puneți la rece

-puteţi servi cu fulgi de ciocolată, frișcă sau înghețată

 

Poftă Bună!

Arci

***Arcidalia Ghenof(Arci)***Sunt o mamă şi o bunică împlinită, pe primul loc fiind întotdeauna familia. Îmi place muzica de calitate, îmi plac călătoriile (din păcate acum doar virtual), îmi place să-mi fac prieteni cu aceleaşi preocupări ca şi mine. Dar marea mea pasiune (aproape un drog) sunt cărţile, citesc orice gen, dar preferatele mele rămân thrillerele. Lecturile m-au ajutat întotdeauna să evadez din cotidian şi să trec peste toate greutăţile. Şi aşa, ca să închei un cerc, în adolescenţă am colaborat la o revistă, acum la un site care simt eu că mă reprezintă, chiar dacă de mult timp nu mai pot purta tocuri. Mă bucur să fac parte din echipa voastră! (mai întineresc şi eu puţin)

View Comments

  • Arci, ciorba de perisoare o fac maine! Și salata de fructe! Voi incerca si budinca Alexandrei, dar saptamana viitoare! Vă mulțumesc din suflet pentru rețete!

Recent Posts

Foc cu foc – Bogdan Hrib – Editura Tritonic – recenzie

Foc cu foc - Bogdan Hrib - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Foc cu foc…

5 ore ago

Afacerea Chateaubriand – Fred Vargas – recenzie

Afacerea Chateaubriand - Fred Vargas - recenzie Titlu: Afacerea Chateaubriand Autor: Fred Vargas Categorie: Thriller…

o zi ago

Medalionul domniței – K. J. Mecklenfeld – recenzie

Medalionul domniței - K. J. Mecklenfeld - recenzie Titlu: Medalionul domniței Autor: K. J. Mecklenfeld…

4 zile ago

Fata și frica – Dănuț Ungureanu – Editura Tritonic – recenzie

Fata și frica - Dănuț Ungureanu - Editura Tritonic - recenzie Titlu: Fata și frica…

5 zile ago

Urzică și oase – T. Kingfisher – recenzie

Urzică și oase - T. Kingfisher - recenzie Titlu: Urzică și oase Autor: T. Kingfisher…

5 zile ago

Răul pe care îl fac oamenii – Sandrone Dazieri – recenzie

Răul pe care îl fac oamenii - Sandrone Dazieri - recenzie Titlu: Răul pe care…

o săptămână ago