Literaturapetocuri.ro Reţete culinare
-1 conservă de scoici în sos,1 cutie de caracatiţă în ulei le tăiem mărunt și le punem în castron (cu tot cu sos și ulei)
-adăugăm 1 cutie de porumb (stors), măsline negre sau verzi tăiate feliuțe, 200 gr paste (ca boabele de orez) fierte și scurse
-potrivim de sare, piper, lămâie, amestecăm bine și dăm la rece
-1 morcov +1 păstârnac +1 pătrunjel se dau pe răzătoarea fină
-curățăm fasolea și rupem păstăile mai mici
-călim legumele răzuite în puțin ulei adăugăm fasolea verde, apă și punem la fiert
-potrivim de sare, piper, curry, praf de chimen
-când legumele sunt aproape fierte adăugăm amestecul de verdeață care ne place și mai dăm câteva clocote
-servim simplu sau cu smântână sau iaurt
-tăiem cubulețe carnea de porc, o condimentăm, (lăsăm să stea puțin) și cam 200 gr de bacon tot tăiat felii sau cubulețe
-punem pe bețe carnea și baconul intercalate, le stropim bine cu vin sau bere și le punem la fript
-curățăm cartofii, îi punem la fiert tăiați felii sau cubulețe, îi scurgem și-i punem puțin la prăjit în ulei, opțional îi putem presăra cu mărar sau pătrunjel tăiat foarte mărunt.
-fierbem orezul în lapte cu 4-5 linguri de zahăr, până scade laptele și-l lăsăm puțin să se răcească
-batem spumă albuşul de la 3 ouă cu 150 gr zahăr, adăugăm gălbenușurile, 2-3 pliculețe de zahăr vanilinat și 100-200 gr stafide
-ungem tava sau cratița cu unt din belșug (și pereții) și presăram zahăr tos
-amestecăm cele 2 compoziții, punem budinca în tavă, presăram și deasupra un pic de zahăr și dăm la cuptor
-se taie rece în tavă
Poftă Bună!
Ingrediente:
– 2 căni de untură;
– o cană lapte dulce;
– 2 ouă;
– făină cât cuprinde;
– nuca de cocos (opţional).
Mod de preparare:
Toate ingredientele se amestecă într-un castron încăpător. Trebuie să se obţină un aluat tare, care poată fi modelat. La maşina de tocat se pune discul special pentru fursecuri, se reglează şi se pune aluatul în maşină. Formăm biscuiţii şi îi aşezăm într-o tavă tapetată cu hârtie de copt. Dăm tava la cuptor, la foc mediu, până când se coc frumos şi se rumenesc. Puteţi face şi o glazură de cacao, dacă nu vă plac simpli. Se servesc cu ceai, cafea sau cu ce mai doriţi voi.
Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - Costin Neață - fragment Titlu: Viv'Infernum - Strigătele răzbunării - …
Ora albastră - Paula Hawkins - recenzie Titlu: Ora albastră Autor: Paula Hawkins Editura Trei…
Umbrele Demiurgului - Mircea Anghel - fragment Titlu: Umbrele Demiurgului - dark fantasy/epic fantasy cu…
Defecte perfecte - Alice Feeney - recenzie Titlu: Defecte perfecte Autor: Alice Feeney Categorii: Thriller,…
Furtuna de zăpadă - Triona Walsh - recenzie Titlu: Furtuna de zăpadă Autor: Triona Walsh…
Romanian Gothic - Bogdan Piticariu - recenzie Titlu: Romanian Gothic Autor: Bogdan Piticariu Editura Lebăda…
View Comments
Ciorba de fasole verde am făcut sambata, dupa aceasta reteta si e exceptionala!
Mulțumesc pentru ajutor!
Mulțumim pt meniu. ❤
Ca intotdeauna, am trecut desertul pe lista :)