Meniu (salată de conopidă, ciorbă de conopidă, friptură la cuptor cu orez, pişcot cu fructe)
Meniu (salată de conopidă,ciorbă de conopidă, friptură la cuptor cu orez, pişcot cu fructe)
Salată de conopidă – ciorbă de conopid – friptură la cuptor cu orez
1. Aperitiv: salată de conopidă
-fierbem conopida în apă cu sare, o scurgem, o zdrobim și o punem într-un castron
-adăugăm sare, piper, după gust, opțional puțin usturoi, mărar tăiat fff fin și 4-6 linguri de maioneză (făcută cu cartof)
-mixam totul bine și punem la rece
-când servim putem orna cu felii subțiri de gogoșar și praz
2.Ciorbă de conopidă
-desfacem buchețelele de conopidă și le lăsăm să stea în castron în apă rece
-curățăm doi morcovi îi dăm pe răzătoarea fină, îi călim în puțin ulei, opțional puteți pune ceapă tăiată mărunt
-adăugăm apă și punem la fiert
-când apa clocotește adăugăm conopida, potrivim de sare, piper, curry și lăsăm să fiarbă
-când conopida e aproape fiartă adăugăm amestecul de verdeață și mai lăsăm câteva clocote.
-se poate servi așa sau dreasă cu smântână
3. Friptură la cuptor cu orez (Vero)
– Friptură la cuptor
Zece bucăți cotlet de porc, se pun la marinat cu vegeta, piper și boia (dulce sau picantă) cu o zi înainte.
Se așează în tavă cu o cană de apă și ulei puțin.
Se ține la foc mic 45 minute ( dacă e necesar mai adăugați un pic de apă). Opriți focul și pisați 3 căței de usturoi și o mai țineți la cuptor 15 minute ( cu focul stins).
Orez
2 cepe, 2 morcovi, 250 gr orez, 2 foi dafin, vegeta, piper.
Se călește ceapa cu morcovii date prin răzătoare adăugându-se câte un strop de apă. Se pune apă cam 500 ml, când fierbe se adaugă orezul și foile de dafin. Se fierbe la foc mic, dacă e necesar adăugați apă fiartă. Când e aproape fiert opriți focul și puneți capacul pentru 15 minute.
4. Pişcot cu fructe:
-300 gr zahăr +4 gălbenuşe de ou +10 linguri apă fierbinte (se pune pe rând 3+3+4) +1 praf de copt +1 plic de zahăr vanilat +8 linguri ulei +14-16 linguri de faină
-cele 4 albuşe se bat cu 100 gr zahăr să fie spumă tare
-se amestecă cele două compoziții (amestecați încet cu mișcări de jos în sus)
-punem în tavă hârtie pergament sau folie de aluminiu unsă cu ulei
-punem compoziția în tavă (mărime A4)
-punem fructele fie vișine (fără sâmburi și scurse bine), sau felii de piersică, caise, prune
-când s-a copt o lăsăm să se răcească, o presăram cu zahăr praf cu vanilie și o tăiem bucăţi
-dacă vreți când s-a răcit puteți pune deasupra o cremă rece de vanilie sau frișcă
Poftă Bună!
Waw, Arci! Cu ce bunătăți ne răsfeți de fiecare dată!
Yumiii. Cred ca fac piscoturile weekendul asta
Delicios. Vreau sa pregatesc salata de conopida.
Yummy 🙂 Mai ales, desertuuul 😀
Multumesc!Si mie imi plac retetele gustoasr si usoare!
Ciorba de conopida nu am mancat niciodata. Cred ca voi face si eu din curiozitatea sa vad cum este.